moszkva

2018.06.28. 19:57

Messi mellett a megyei srácok

Messi ugyan egy büntetőt is kihagyott, de így is rengeteg pozitívummal tértek haza megyénkbe a szerencsés fiatalok. A kecskédi Szalados Márton, valamint a tatai Tóth Bálint mesélt élményeiről.

Herczeg István

Soha nem lehet elfelejteni egy olyan élményt, mint amit a magyar fiúk éltek át Oroszországban. Kilenc ifjú hazánkfia – köztük egy kecskédi és tatai – olyan szerencsében részesültek, hogy a világbajnokságon az Izland–Argentína csoportmérkőzést nem csak a helyszínen, de a pályán is átélhették, ugyanis ők kísérték be a legnagyobb sztárokat. Karnyújtásnyira volt a világ egyik legjobbja, az ötszörös aranylabdás Lionel Messi, és akkor még a többi világklasszisról nem is beszéltünk. A kecskédi Szalados Márton, valamint a tatai Tóth Bálint mesélt élményeiről.

Nemcsak játszani, de nézni is nagyon szereti a labdarúgást az a tatai ifjú sportoló, aki hét másik magyar fiatal társaságában részt vehetett a FIFA labdarúgó-világbajnokságon Moszkvában. Igaz, nem mint játékos, „csak” mint hivatalos játékos kísérő, hatalmas élmény várt Tóth Bálintra, az U11-es korosztályban szereplő labdarúgóra.

A sportoló néhány hónappal ezelőtt a Mc'Donalds promóciójában figyelt fel a lehetőségre, hogy akár ő is ott lehet az év legjobban várt és legnagyobb szabású sporteseményén. Gondolt egy nagyot egy jó nagy adag szerencsének köszönhetően ott lehetett a moszkvai Szpartak stadion gyepén az Argentína–Izland összecsapáson. Tóth Bálint Hallfredssonnal vonult a pályára, miközben a kivetítőn olvasható volt a nevük, majd Lionel Messitől kapott pacsit.

– Úgy gondolom, hogy nincsenek véletlenek – kezdte Szalados Márton, a Kecskéd U7-es játékosa. – Ugyanis tavasszal elutaztunk Las Palmasba családi nyaralásra, ahol a helyi Las Palmas, Real Madrid elleni mérkőzését néztük meg. Előzetesen írtam a hazai klub számára több levelet is, hogy ha lehetséges, hadd legyünk játékoskísérők, de sajnos válaszra sem méltattak… Erre épp, hogy hazaértünk 1-2 napra rá elmentünk a Mekibe és elküldtük a blokk kódját. Épp a Real Madrid – Juventus BL-meccset néztük, amikor olvastuk az e-mailt, hogy nyertünk – folytatta.

– Először el sem akartuk hinni, de hamarosan kiderült, hogy ez nem tréfa. Két nap állt rendelkezésünkre, hogy az útlevelet intézzük, ezt sürgősségi eljárásban sikerült megoldani, szerencsére. Két fő részére repülős út, szálloda, teljes ellátás, mérkőzés, programokkal tűzdelve volt a nyeremény. Már a repülő felszállása is remek futballhangulatban telt. Argentin és perui szurkolók utaztak velünk és fergeteges hangulatot csináltak. Közvetlen a felszállás előtt a kapitánynak csendre kellett inteni őket. Pénteken délelőtt indultunk, kora délután érkeztünk Moszkvába, egy négycsillagos belvárosi szállodába voltunk elhelyezve. 8 magyar gyermek, 1 horvát, 1 ciprusi, valamint 11 argentin srác, illetve kísérőik alkották a csoportot. Hétfogásos vacsora, balalajka, szamovár, tánc kíséretében. A szombat a gyorsétteremlánc promóciós programjával kezdődött. Én az izlandiak 2-es számú játékosát kísértem ki, de a folyosón pacsiztam az argentinok sztárjával, Mascheranóval is. A hangulat fenomenális volt, rengeteg argentin szurkoló végig énekelve, tapsolva készült a meccsre.

– Bevonuláskor fantasztikus volt apaként megélni, hogy kisfiam a vb-n képviseli hazánkat – mondta Szalados Szabolcs, Márton édesapja. – Sőt, még a stadion kivetítőjén is megjelentek a gyerekek nevei, nagyon jó érzés volt. A mérkőzésen kint volt Maradona is, mikor a szurkolók észrevették, hatalmas ováció tört ki, szinte Istenként tisztelik őt. A meccsen természetesen Messi volt a sztár, őt buzdították legtöbben, de nem ment neki a játék – folytatta.

– A kihagyott büntetőnél sok szurkoló szeméből könnycseppek hullottak, nagyon szerettek volna győzni. A lefújást követően már nagy volt a csend, illetve az izlandi tábor volt aktív, de ők jóval kevesebben voltak. A vasárnap egy cári palota látogatással indult, majd fociztak egyet a gyerekek is egymással, illetve mi, felnőttek is. Este a Moszkva folyón egy sétahajós vacsora, városnézéssel egybekötve, nagyon szép volt. Hétfőn délelőtt szintén városnézés, majd délután hazaút volt a program. Moszkva nagyon szép volt, rendezett és tiszta – zárta szavait Szalados Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában