most nem jött össze

2018.01.12. 13:24

Huszonkilencig ezúttal is eljutottunk a svédek ellen

Korábbi döntetlen meccse után a magyar férfi kézilabda-válogatott ezúttal vereséget szenvedett a svédek ellen.

Vá. T.

Dzsamali (balra) és társai vereséget szenvedtek Svédországban

A hétvégi 29-29-es döntetlen után hétfőn 31-29-es vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott Svédországban a házigazdáktól, Eb-felkészülési mérkőzésen.

Az északiak szereztek vezetést, és ugyan Balogh Zsolt ekkor még egyenlített, ám ezt követően sorozatban háromszor is betalált a rivális. A különbség pedig nemhogy csökkent volna, még nőtt is, ezért a 11. percben, 7-2-es svéd vezetésnél Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány kénytelen volt magához rendelni övéit.

Az intelmeknek lett is foganatja, ugyanis Lékai Máté, Bodó Richárd, no meg a tatabányai Juhász Ádám góljainak köszönhetően zárkóztak a mieink, mi több, Lékai góljával az egyenlítés is összejött (12-12)! A félidő hajrája viszont megint az ellenfélnek sikerült jobban, így 30 perc után 18-14 állt a Partillei csarnok eredményjelzőjén.

A folytatásban küzdöttek a magyarok és feljöttek előbb kettő, majd egy gólra is, sőt, a 46. minutumban Ligetvári Patriknak köszönhetően újra egyenlő volt az állás (23-23). A játékrész második fele azonban már a svédeké volt, így a mieink végül kétgólos vereséget szenvedtek.

A válogatott legeredményesebb gólszerzője a hat találatig jutó Bartók Donát volt, a tatabányai játékosok közül Juhász Ádám öt gólt szerzett (csakúgy, mint Lékai és Bodó), Szöllősi Szabolcs pedig nem talált be. Következhet az Európa-bajnokság első csoportmeccse Dánia ellen, szombat este 20.30-tól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában