karate

2017.09.22. 08:05

A csolnoki Szabó Evelin bronzérmet nyert

A 20. Budapest Open nemzetközi karateversenyen a csolnoki Szabó Evelin remek eredményt értel.

K. Cs.

Evelin tíz évesen ismerkedett meg a sportág alapjaival Csolnokon. Kezdetben csak az tetszett neki, hogy sokat játszhat és versenyezhet társaival. Tehetsége azonban hamar kiderült, így elég korán a magyar korosztályos, majd felnőtt válogatott tagjává vált, amelynek immár nyolc éve stabil tagja.

Két danos fekete öves mester, ő maga is öt éve foglalkozik az utánpótlással a településen. Öt és tizenkét éves kor között járnak hozzá a gyerekek, akik között vannak nagyon tehetségesek is. Elmondása szerint a családi támogatás elengedhetetlen a sikerhez. Ő maga a négy Európa-bajnoki és hét magyar bajnoki címére a legbüszkébb.

Evelin a felkészülési időszakban hetente háromszor kondicionális edzésre járt Dorogra. Ezen kívül Gula Gabriella erőnléti edzővel hetente kétszer gyorsaságfejlesztő feladatokat végzett. Edzőjével már elkezdte a következő évi világbajnokságra való felkészülést, ami előtt még kvalifikációs versenyek is várnak rá. Következő versenye október közepén a Hungarian Open lesz Budapesten, ahol reményei szerint ismét dobogóra állhat.

Szabó Evelin jobb szélen) már az újabb megméretésre készül

A verseny menetéről röviden

A Budapest Openen a +68 kg-os kategóriában Evelin először egy szlovák lánnyal mérkőzött, akit bírói döntéssel sikerült legyőznie. Ott ukrán ellenfelet kapott, akitől 1-0-s vereséget szenvedett. A vigaszágon egy olasz versenyző ellen kellett kiállnia, akit 3-0-ra győzött le, így végül bronzérmet szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában