Megnyitó

2023.11.13. 12:06

Pszichedelikus zenés vízióval nyílt meg a Madarak című kiállítás

Madarak címmel nyitották meg november 12-én azt az összművészeti kiállítást, melyen egy korábban kiírt pályázatra beérkezett közel 60 alkotás, legjobbjai kerültek ki a falakra. Az esztergomi Kapcsolatok Házában megtartott eseményen, nemcsak a pályázati anyagok két legjobbjának adtak át elismerést, de a tárlat előtt egy pszichedelikus zenét játszó friss trió, a The Exhibicionists is telefestette a galéria falát.

Kemma.hu

A Madarak kiállítás december 3-áig lesz látható a Kapcsolatok Házában

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Az esztergomi főtérre tért vissza az Eurohíd Alapítvány, mint szervező, mely korábban a Rondella galériában tartotta képzőművészeti kiállításait. A tárlatmegnyitó előtt egy 60-as évek hippi pszichedéliáját idéző vetítettképes kiskoncertet tartott a The Exhibicionists nevű helyi formáció, mely zenei és vizuális hangulatával jól megalapozta a Madarak című kiállítást.

A tárlat előtt a The Exhibicionists trió adta meg az alaphangulatot
Fotó: Pöltl Zoltán / Forrás:  24 Óra

A zenés performensz után a népes közönség elé Gép Katalin, az Eurohíd Alapítvány elnöke lépett, aki többek között elmondta, hogy az alapítvány a 2023-as évre Nemes Nagy Ágnes költeményét alapul véve hirdette meg aktuális pályázatát, mely az elvándorlás, az új utak keresése, a váltás, a változás kérdéseit adta meg feldogozandó témáknak. 

A különböző műfajból – festmény, grafika, videóinstalláció, fotó, szobor, írott mű, zene és animáció – 58 pályázó adott be műveket, sok művész hármat is, így a beérkezett anyagoknak mintegy egyharmada fért csak be a Széchenyi téri galériába. A megnyitó végén Gép Katalin kihirdette a Madarak pályázat eredményét.

A Kaleidoszkóp-díjat Galyasi Géza Attila fotós vette át Gép Katalintól
Fotó: Pöltl Zoltán / Forrás:  24 Óra

Mint elárulta: a szakmai zsűri a Kaleidoszkóp-díjat és egy kiállítási lehetéséget Galyasi Géza Attilának fotográfusnak, kiállítási lehetőséget pedig Pálmai Nóra festőnek adott. Az összeművészeti tárlat december 3-áig látogatható. A kiállításról bővebben a 24 Óra jövő heti számában tudósítunk.

Elismerésben részesült Pálmai Nóra festő is
Fotó: Pöltl Zoltán / Forrás:  24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában