Szórakozás

2023.09.23. 08:35

Szólt a sváb muzsika, felelevenítették a hagyományokat is a tatai sördélutánon +fotók

Jó hangulatban telt a tatai Német Nemzetiségi Múzeum 4. sördélutánja. A sváb néptánc, zene és hagyományok sem hiányozhattak a rendezvényről.

Kemma.hu

Zenével, tánccal és sörrel mulattak a tatai sördélutánon

Forrás: Facebook/ Tata város

Sváb hangulatú sördélutánt szerveztek a Tatai Német Nemzetiségi Múzeum udvarán szeptember 22.-én, péntek délután. Tata város közösségi oldalán élőben jelentkeztek be a jó hangulatú eseményről. Dr. Schmidtmayer Richárd a múzeum igazgatója elmondta, hogy idén immár negyedik alkalommal rendezték meg az eseményt. 

Elárulta, hogy a rendezvény születését fiatalok kezdeményezték, aminek célja volt, hogy a múzeumi műtárgyak, a hagyományos néptáncok és a német népzene, hagyományok egy helyen elérhetőek legyenek. A sördélutánra Csolnokról, Szomorról, Tajánból, Vértessomlóról és Dunaszentmiklósról is buszokkal érkeztek a vendégek.

– Itt minden korosztály megtalálja a magának való kulturális programot – mondta az igazgató. Hozzátette: ez egy nagyon jó lehetőség a sváb kulturális hagyományok megőrzésére. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában