Online is letölthető

2023.09.26. 14:13

Megjelent a Tatabányai Tollkoptatók antológiája

Tizenegy vármegyei szerző művei olvashatóak a Tatabányai Tollkoptatók Irodalmi Körének közelmúltban megjelent antológiájában. Horváth Szabolcs, a tatabányai alkotó közösség vezetője, a kötet szerkesztője tájékoztatta a kemma.hu-t, hogy az online felületről is letölthető kötet.

Kemma.hu

Online is olvasható a Tollkoptatók antológiája

Forrás: Beküldött

Az előszót az esztergomi író, Schmöltz Margit jegyzi, aki többek között azt írja: „a költészet mindenkié, bárkié. Szavainkkal, mondatainkkal játszunk. Általuk nyerhetnek művészi megformálást rejtőző gondolataink, érzéseink - önmagunk. Mindenki bátor, akinek ebben a kötetben írása szerepel – engem is beleértve. Mert bátorság kell ahhoz, hogy felvállalva kétségeinket, bizonytalanságunkat, dühünket vagy éppen csillapíthatatlan vágyakozásunkat szavakat keressünk, és elkészült írásainkat, legyenek azok versek, novellák, mások elé tárjuk. 

Van, aki nem rég óta próbálgatja az írás tudományát, néhányan már gyakorlottabbak, de e kötet bája éppen ebben rejlik. Szinte tapintható benne az óhajtás, hogy valaki hallja, hallgassa meg, ami bennünk lakozik. …. Lelkes csapat a Tollkoptatóké. Igazi közösséget formálnak, ahol a bátorítás, egymás felkarolása természetes – akárcsak az alkotás. Antológiájuk mutatja: mind művészek vagyunk, csak merjük megmutatni, mi lakozik bennünk!”

A kötetben Schmöltz Margit mellett Sebestyén Lajos, Turbuk István „Steve”, Németh Noémi, Megadja János, Kerti Erzsébet, Horváth Lajos, Kiss Magdolna Tünde, Pfeiffer Gábor, Makai Eszter és Horváth Szabolcs írásai olvashatók. 

A tatabányai alkotóközösség vezetőjének szavai zárják a kötetet. „Sok-sok évtized után újra létezik egy Irodalmi kör Tatabányán. Ez a kiadvány is bizonyítja azt, hogy az irodalmi kultúrát nem kell eltemetni a szénre épült városban.” - írja, majd hozzátette: szeretettel és tisztelettel ajánlja e kötetet, Tatabánya legnagyobb költőjének Sebestyén Lajosnak. Aki egykoron Tatabánya Irodalmi Körét vezette, és aki a Tollkoptatók tiszteletbeli tagja."

A Tatabányai Tollkoptatók Irodalmi Körének közelmúltban megjelent antológiáját erre a linkre kattintva lehet elolvasni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában