Kemma.hu podcast

2023.04.12. 06:55

Taizs Gergő: a hiphop és a slam poetry jó táptalaja a kortárs költészetnek

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Ebből az alkalomból a Kemma-podcast soron következő adásában Taizs Gergő tatabányai költővel beszélgettünk.

Hittaller A.

Taizs Gergő volt podcastunk vendége

Forrás: Beküldött

Fotó: Vágó-Lévai Katalin

A kötészethez való viszonyunk nagyon különböző, hiszen nem mindenki szereti. Van, aki a tisztább, egyszerűbb versekért rajong és van, aki az összetettebb, tartalmasabb mondanivalójú alkotások szerelmese. Taizs Gergő azt mondta: Van valamiféle kollektív lelkiismeret, emlékezet és az egyes emberek által megélt élmények részben kollektív szinten is megélhetők. Ezekről a dolgokról szólnak általában a versek és pontosan emiatt tehetők személyessé.

Gergő három verses kötetet írt már. Az első volt az Utasok, a második e-book formában érhető el Üvegidő címen, a legutóbbi kötete pedig a Visszhangok címet kapta.  
A podcastben szó esik többek között a terápiás írásról, a Slam poetryről, hiphopról, kortárs költészetről, de az is kiderül Gergő mikor kezdett el verseket írni.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában