Ünnepre hangoló

2023.03.20. 14:10

Különböző technikák a szákszendi húsvéti forgatagban

Húsvéti vásárnak adott otthont a Faluház a hétvégén, ahol kézművesek, vállalkozók és őstermelők árulták portékáikat. Az ünnepi hangulatban telt rendezvényt Takács Tímea könyvtáros- művelődésszervező hívta életre, teret adva a helyiek bemutatkozásának. Az esemény központi eleme mi más lett volna a húsvéti forgatagban, mint a nyúl és a hímes tojás, így több elkészítési formában lehetett találkozni az ünnep kellékeivel.

W. Zs.

Fából készült lakásdíszek és kiegészítők is helyet kaptak

Forrás: Fotó: szakszend.hu

A rendezvény minden hozzá fűzött reményt beváltott. Miként a település honlapja is beszámol róla, népszerűek voltak a különböző húsvéti dekorációk, ezen belül az úgynevezett kopogtatók, az ajtódíszek, de kiderült az is, hogyan készülhet harisnyából virág. A kínálatban szerepeltek horgolt nyuszik, csibék és bárányok is, viszont az árusok az apróságokon kívül kedveztek az anyukáknak is. Többségük hosszú perceket töltött az ékszereket és táskákat bemutató standnál, de a kerámiából és fából készült lakásdíszek és ajándékkiegészítők is sokak figyelmét felkeltette. Bár széles repertoárral készültek az árusok, 12 standon árulták portékáikat, mindenki saját hobbijának hódolt a bemutatók alatt. A helyi nyugdíjas klub és az iskola szülői munkaközössége saját fenntartásukat finanszírozták a bevételből, a legtöbb esetben becsületkassza működött. A vásár nem érhetett véget tombolahúzás nélkül, ahol kicsi és nagy egyaránt örült a meglepetéseknek.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában