Tatabánya

2023.02.17. 11:00

Filmbemutató a legendás olimpiai bajnokról

Az Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes című magyar-izraeli portréfilmet mutatják be hétfőn 18 órától a Vértes Agórájában – tájékoztatott honlapján az intézmény.

S. G.

Keleti Ágnes a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka, az olimpiák történetének egyik legeredményesebb magyar női sportolója. Az életét bemutató, egy éven át forgatott dokumentumfilmből kiderül, hogy a 102 éves ötszörös olimpiai bajnok tornásznő sorsa nem is regény, inkább maga a csöndes derűvel és páratlan akaraterővel végigküzdött történelem. A holokausztban elveszített édesapa, az ’56-os forradalom és szabadságharc alatti felkészülés az olimpiára, a kivándorlás és újrakezdés, aztán a visszatérés a szülőföldre.

Keleti Ágnes bölcs és okos gondolatai archív interjúkból, naplórészletekből és intim beszélgetésekből kibontva állnak össze egy páratlanul színes mozaikká. Ő valóban legyőzte az időt, mi pedig olyan szerencsések vagyunk, hogy első kézből, tőle hallhatjuk ennek a történetét.

Az Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes film ősbemutatója a Miskolci Cinefest Fesztiválon volt tavaly szeptemberben, ahol az alkotás a nemzetközi kritikusok – Fipresci – Legjobb magyar film díját nyerte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában