Filmművészet

2023.01.23. 08:43

Tatabányai színészek a kanadai filmes sikerben - itt van a trailer

S.G.

Forrás: beküldött

Korábban hírül adtuk, hogy Somossy Barbara, az SZFE hallgatója betyárfilmet forgat Apajpusztán. A Magyar Kultúra Napján érkezett a hír, hogy a kisfilm „Best Director” díjat kapott Kanadában.

A XIX. században játszódó történetet Petőfi Sándor A csaplárné a betyárt szerette című költeménye inspirálta. A produkcióban három tatabányai is közreműködik: Reviczky Gábor és Poroszlay Kristóf színészi szerepben, Belinszki Zoltán pedig forgatókönyvíró-dramaturgként.

Somossy Barbara szándéka az volt, hogy egy pusztai szerelmi drámát jelenítsen meg. A betyár szerepét ifj, Vidnyánszky Attila, a csaplárosnét Szűcs Nelli játssza. A Sose lesz vége című kisfilm már a vizsgafilmek őszi bemutatóján is feltűnést keltett. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban négy vetítést kellett tartani, hogy minden érdeklődő láthassa.

A betyárvilágban játszódik a film
Forrás: beküldött

 Múlt szerdán a Fonóban folytatódott a sikersorozat, ahol zsúfolt ház előtt mutatták be. A közönség hosszasan ünnepelte a művet és a pódiumbeszélgetés résztvevőit.
Két tengerentúli fesztiválra is bejutott a 38 perces alkotás. Kanadában a legjobb rendező díját kapta meg Somossy Barbara.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában