Magyarország Kiváló Mûvésze

2020.08.19. 09:08

Állami kitüntetést vehetett át a volt eötvösös diák, Császár Angela

Augusztus 18-án Budapesten, Császár Angela volt tatai diák átvehette a Magyarország Kiváló Művésze kitüntetést Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől.

Kemma.hu/MTI

Budapest, 2020. augusztus 18. Császár Angela Jászai Mari-díjas színmûvész, érdemes mûvész, a Magyar Mûvészeti Akadémia rendes tagja (j), miután átvette a Magyarország Kiváló Mûvésze kitüntetést Kásler Miklóstól, az emberi erõforrások miniszterétõl (b2) a Pesti Vigadóban 2020. augusztus 18-án. Balra Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adják át. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A COVID-19 miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adják át. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke megbízásából Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter és Rétvári Bence államtitkár Magyarország Érdemes Művésze, Magyarország Kiváló Művésze és Magyarország Babérkoszorúja díjakat adott át.

A magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészeti értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjat Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész vehette át, aki a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja – írja a kormany.hu.

Császár Angela miután átvette a Magyarország Kiváló Mûvésze kitüntetést Kásler Miklóstól, az emberi erõforrások miniszterétõl (Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

A sok munka kifizetődik

Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész a tatai Eötvös József Gimnáziumban érettségizett. Kolozsváron született, szülei már a határ lezárása után szöktek „haza”, vagyis a Romániához csatolt Magyarországról Magyarországra. A főiskola elvégzése után a Nemzeti Színházhoz szerződött, melynek nyugdíjazásáig tagja maradt. A színpadon Melinda volt a Bánk bán című drámában, játszott Moliere, Dosztojevszkij, Shakespeare darabjaiban, az István, a király című rockoperában Saroltot alakította. Játékfilmjei között van A beszélő köntös vagy a Szirmok, virágok, koszorúk, ő adta Anne Webster, Onedin kapitány felesége hangját a tévésorozatban. Több önálló esttel is színpadra lépett, mint a Rejtelmek vagy A színésznő dalai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában