musical ballada

2018.11.03. 20:00

A tatai ősbemutató után Budapest is megismerheti a Vörös Rébéket

Arany János születésének kétszázadik évfordulójára készült az a színpadi alkotás, amelynek ősbemutatóját tavaly rendezték meg Tatán.

Sz. K.

Forrás: Vörös Rébék-Musical Ballada Facebook

A Vörös Rébék ősbemutatóját lényegében teltház előtt mutatták be tavaly Tatán. A musical ballada Arany János műve alapján és a költő születésének kétszázadik évfordulójára született Pesty-Nagy Katalin tollából és Derzsi György (a Komáromi Lovasszínház rendezője) lelkéből.

A tatai ősbemutató óta egészen a fővárosig jutott a színdarab, mint megtudtuk november ötödikén a Papp László Budapest Sportarénában mutatják be.

A színdarab Arany nagyszerű versét veszi alapul amiben olyan kérdéseket vet fel, amelyekre minden nap keressük a választ az élet, az erkölcs, a felelősség és a változás kétségeit feszegetve. Ezekre reagál a színpadi változat, egyszerű emberi szituációkban.

A próbán nagy erőkkel készülnek a budapesti bemutatóra (Fotó: Vörös Rébék Facebook oldala)

A vetítésben megjelenő animációkat a tatai Szent Gellért Autista Lakóotthon Alkotói készítették, így ez a darab a gazdag képi világ segítségével ad lehetőséget az érzelmek széles skálájának bemutatására, amiben a spektrumzavaros fiatalok élik meg mindennapjaikat. A színműben tataiak is részt vesznek, mint például Petrozsényi Eszter előadóművész, valamint a tánckarban Hulin Hanna.

„Egy nagyon nagy szabású zenei köntösben jelenik meg nagyszerű színpadi látvánnyal, rendezéssel, koreográfiával és egy nagyon szép dramaturgiával, melyben egyszerre van jelen a misztikum, a balladai homály, a pszichotriller és a szerelem” – így jellemezte a darabot Homonnay Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában