pajtaszínház

2018.01.30. 21:16

Ezren látták a tardosiak Moliére-darabját a Nemzetiben

Kétezernél is több néző volt kíváncsi a hétvégi III. Pajtaszínházi Szemlére a Nemzeti Színházban, amelyen a tardosi amatőr színjátszók is felléptek.

kemma.hu

Az ország minden megyéjéből érkező csoportok kulturális országjárásra invitálták a nézőket, bemutatva településük, tájegységük sajátos ízét-zamatát, nyelvjárását és észjárását, nem egyszer a helyi legenda- és népzenei kincset is mozgósítva a színdarabokban.

A tardosi Vörösmárvány Színjátszókör Moliére: Úrhatnám polgár című darabját adta elő a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán.

Összesen több mint háromszáz fellépő és közreműködő valósította meg a 19 színdarabot, amelyek közt népszínművek, klasszikus és kortárs darabok, vásári komédiák és saját szerzemények is voltak.

Az NMI Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság harmadik évada szervezett országos, a közösségépítést és az amatőr színjátszást összekapcsoló szombati programjára 1300-an regisztráltak, vasárnap pedig mintegy ezren, így a szemle minden előadása teltházas volt.

Címkék#tardos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában