Siker

2024.05.23. 13:00

Táncfesztiválon remekeltek a bakonyaljai lányok

Remek bakonyaljai táncos eredmények születtek. Az eteiek és az ászáriak első közös táncversenyükre készültek.

Kemma.hu

Az etei Táncoló Talpak és ászári Táncvarázs csoportok a 47. Zuglói Táncfesztivál online verseny résztvevői voltak. Az ászári Maki lányok és a Hula lányok is első helyezést értek el, az etei vegyes csoport pedig a második lett a táncversenyen.

Első közös táncversenyükön szerepeltek
Első közös táncversenyükön szerepeltek
Fotó: beküldött/Lajos Henriett

– Ezek a versenyek egy tükörképet adnak aktuális munkánkról és teljesítményünkről. Emellett nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek is megismerhessék a versenyek világát. Ez a jövőbeni énjükhöz rengeteget ad. Megtanulják, hogy a sikerért dolgozni kell, fegyelmezetten, sokszor lemondani más dolgokról. Nagyon jó kiállást és önbizalmat ad nekik az életben. Megtanulnak csapatban dolgozni, tisztelni egymást, szabályokat betartani,mind e mellett szükséges egy középutat fenntartani, hogy élvezzék amit csinálnak, lelkesek maradjanak és kitartóak. A versenyeken való eredmények lendítenek bennünket mindig egy kicsit előrébb. Minden visszajelzést pozitívan értelmezünk, hiszen a dicséret önmagában az, az építő jellegű véleményekből pedig tudunk tanulni, ami által fejlődünk – emelte ki Lajos Henriett tánctanár, aki hozzátette a kemma.hu-nak:

Táncversenyen szerepeltek

– Az általam tanított modern tánc nincs életkorhoz kötve, de minél előbb el tudja kezdeni egy gyermek, az annál jobb. A mozgáskoordináció fejlesztése rendkívül fontos dolog, amit már óvodában jó elkezdeni ezen a szinten. Nyilván minden korosztály a saját fizikai és szellemi adottságaihoz képest tud fejlődni. Minden gyermeknek, felnőttnek nálunk meg vannak a saját mérföldkövei, amit újabb és újabb kitűzött egyéni cél kísér, a csapatmunka mellett. Így ösztönözzük magunkat, egymást. Ha elérünk egy mérföldkőhöz, mindenkit megdicsérünk, gratulálunk és kitűzzük az újabb egyéni célt. A csapat összetartása a közösség erejében rejlik, a jó hangulat és pozitív élmények fontosak. Ezért rengeteg egyéb programot is szervezek a gyerekeknek év közben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában