Sikerek

2024.04.09. 14:59

Barcelonában képviselte hazánkat az oroszlányi csapat

Legyen az Barcelona, vagy éppen Budapest, esetleg Oroszlány. A Silhouette lányai mindenhol és mindenkit lenyűgöznek, ha a tánc kerül szóba.

Kemma.hu

Az elmúlt két hétben sikert sikerre halmozott az oroszlányi Silhouette csapata. Ismét bebizonyították, hogy a tánc ugyan mindenkié, de leginkább az övék.

Tánc sikerek a Silhouette-nél
A tánc néhány oroszlányi képviselője sikert sikerre halmozott.
Fotó: Mezei Péter/facebook / Forrás: Barkóczi Réka/Beküldött

Két önálló táncszínházi bemutatójuk volt a Mi vagyunk Oroszlány '70 című ünnepi sorozat részeként. Maximális pontot értek el a XXXIII. Országos Táncművészeti Fesztivál regionális elődöntőjén, megszerezve ezzel a jogot a döntőn való részvételre. A Táncpedagógusok Országos Szövetsége ifjúsági döntőjén is részt vettek az Erzsébetligeti Színházban. Ez utóbbi verseny reggeltől estig zajlott, összesen 130 koreográfia vett részt különböző táncműfajokban. A lányok a „Lépteid nyomán” című kortárs darabbal indultak, amely a maximális 50 helyett 50+1 ponttal lett első helyezett.

A tánc Spanyolországig jutott

Március végén pedig Spanyolországban versenyeztek a lányok. A Barcelona Dance Awardon is nagyon szép helyen végeztek. A verseny különlegessége, hogy az iskolákat díjazzák nem a táncokat külön-külön. Modern és kortárs kategóriában is második helyen végzett a Silhouette, a Bakfark Bálint Művészeti Iskola versenycsapata, Csáky Mária többszörös nívódíjas táncpedagógus felkészítésében. A megmérettetésen 4 földrész, 15 ország, és 200 koreográfia vett részt. Egyebek mellett Japán, India, Izrael, Görögország, Mexikó és Nyugat-Európa számos országa jelentkezett. A balett műfajában alig akad legyőzőjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában