Hagyományteremtés

2024.04.10. 18:26

Mozdulj gyerekvilág: együtt sportoltak a komáromi diákok (fotók, videó)

Mozdulj gyerekvilág! elnevezéssel szervezett programot a Kultsár István-középiskola alsós diákok számára. A sportnapból hagyományt szeretnének teremteni.

Kemma.hu

A Kultsár István-középiskola tizenkettedik osztályos, sportágazatos tanulói hívták életre a Mozdulj gyerekvilág! programot, amelynek a Czibor Zoltán Városi Sporttelep adott otthont. Az eseményre 3. és 4. osztályos, komáromi diákok érkezését várták, akik izgalmas feladatokban vehettek részt.

A Mozdulj gyerekvilág! programon sok érdekes játék várta az iskolásokat
A Mozdulj gyerekvilág! programon sok érdekes játék várta az iskolásokat
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Ágh Eleonóra elmondta, diákjaik egy projektet valósítanak meg a rendezvénnyel, hiszen a szakképzési centrumokban projektalapú az oktatás. Tavaly Mallorcán jártak szakmai gyakorlaton az Erasmus-program keretében. Az ottani technikum hasonló fesztivált szervezett 400 gyermeknek, akkor döntöttek úgy a sportágazatos diákok, hogy ők is szeretnének ilyet. A pedagógus hozzátette, a diákok már január óta szervezik az eseményt, rengeteg energiát fektettek a sikerbe. Ehhez pedig sok segítséget kaptak, a szülőktől, az iskolától és a szponzoroktól is.

Mozdulj gyerekvilág, izgalmas feladatokkal készültek

A sportnapon a Koppánymonostori, a Szent Imre-, a Bozsik-, a Petőfi- és a Feszty-iskolák diákjai vettek részt, mintegy százötven tanulót mozgattak meg. A program bemelegítéssel kezdődött, amelyet Slávik Éva, az észak-komáromi szabadidőközpont vezetője tartott. Ezt követően a gyerekeket több csapatba osztották, és így haladtak végig sorra az ügyességi feladatokon. Többek között zsákban ugrálás és célbadobás is szerepelt a játékok között. A kultsárosok eközben rövid interjúkban arról is faggatták a kicsiket, melyik feladat tetszett nekik a legjobban.

Az esemény célja az volt, hogy megmozgassák a gyerekeket, azokat is, és azokkal is megszerettessék a testmozgást, akik eddig nem szívesen sportoltak. A feladatok teljesítése közben zene is szólt Szabó Tamás jóvoltából, így még vidámabban teljesítették a pályákat a diákok. A gyerekeket közben egy nyuszi kabalafigura is biztatta.

A csapatok nem versengtek egymással, csak a részvétel volt fontos. A szervezők azt is elárulták, jövőre is szeretnék megrendezni a programot, amelyre újabb izgalmas feladatokkal készülnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában