Kiállítás megnyitó

2024.04.05. 09:00

Új rangos kiállítás a Tatai-várban

Neves grafikusművész munkái csodálhatók meg Tatán. A kiállítás a tatai várban lesz látható május közepéig.

Goletz-DeáK Viktória

Abiogenezis címmel nyílik kiállítás március 5-én, pénteken délután a tatai várban. A Kuny Domokos Múzeum első emeleti termében ezúttal Szabó Andrea tervezőgrafikus művész képeit csodálhatják meg az érdeklődők. 

Neves grafikusművész munkái csodálhatók meg Tatán. A kiállítás a Tatai-várban lesz látható május közepéig.
A kiállítás a neves tervezőgrafikus, Szabó Andrea munkáit mutatja be.
Forrás: Beküldött

Elismert művész kiállítása

Szabó Andrea Ferenczy Noémi-díjas grafikusművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem adjunktusa. Tatán született, és itt kezdte művészeti tanulmányait Kerti Károly grafikusművész szakkörében. 2001-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Az elmúlt közel két évtizedes kiállító és tervezőgrafikusi tevékenysége számos hazai és nemzetközi elismerést, díjat, valamint meghívást hozott számára. Alkotói munkásságát finoman kimunkált könyvek, plakátok, kulturális arculatok, autonóm alkotások jellemzik. 2022-ben a zsűri neki ítélte az utóbbi évek kiemelkedő tervezőgrafikai tevékenységéért járó Aranyrajzszög díjat. 

2024-ben a 24. Tervezőgrafikai Biennálén a Magyar Művészeti Akadémia díját érdemelte ki. Szabó Andrea tervezőgrafikus művész egyéni kiállításának és a kiállítási katalógus kiadásának támogatása szakmai program megvalósítását 2024. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta. A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. A tárlat megnyitóján köszöntőt mond Michl József, Tata polgármestere, illetve a kiállítást megnyitja Jász Attila, József Attila díjas költő. A tárlat megtekinthető: 2024. 04. 06. – 05. 13., keddtől vasárnapig 9 és 17 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában