Tippek

2024.04.19. 12:55

Játék indul: milyen nevet adnál egy műgólyának?

Június elsejéig várják a névötleteket a záportározóra és a műgólyára. A kömlődiek szeretnék, hogy ha egyszer létrejött a „tó”, legyen neve is a „gyereknek” ezért indult a játék.

Kemma.hu

Játékra invitálják Kömlőd lakosságát. A feladat így szól: ki kell találni a záportározó nevét és ha már van egy állandó lakosa is, nevezzük el őt is, azaz a műgólyát.

Játék indult Kömlődön
A játék szabályzata szerint még heteken át lehet ötletelni
Forrás: Beküldött/Facebook

A közösségi oldal felhívására már érkeznek a hozzászólások. Bretyó - mint az egykori tó-  és Böbe is felmerült már. A további névadó ötleteket június 1-ig lehet elküldeni a [email protected], vagy a [email protected] e-mail címre. A beküldött névjavaslatokat összegyűjtik és a határidő után közzéteszik. A közönségszavazatok döntik majd el, hogy melyik név és melyik névadó lesz a győztes. Eredményhirdetés a június közepére tervezett „Tóavató” bulin lesz és természetesen a legötletesebb pályázók jutalmazása sem marad el.

Játék vagy nem játék?

A kömlődi záportározó március elején is nagy figyelmet kapott, ugyanis először jelentek meg látogatók. Az idilli kép nem tartott sokáig: szemtanúk vannak rá, hogy kamaszok kővel dobálták a hattyúkat. Annak érdekében, hogy a víz közelébe tudják csalogatni a madarakat, műgólyát telepítettek a tóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában