Koncertek

2024.04.08. 20:05

Egy tűt sem lehetett leejteni Bódi Guszti miatt

Híres neveket ígért az oroszlányi roma nap. Boldizsár Family, Bódi Guszti és a Fekete Szemek, Bódi Csabi és Vass Ignác.

Kemma.hu

Egy tűt sem lehetett leejteni Oroszlányban szombaton. Bódi Guszti is fellépett a Nemzetközi Roma Napon.

Bódi Guszti és a Fekete Szemek Oroszlányban
Bódi Guszti és a Fekete Szemek is fellépett az oroszlányi roma napon
Fotó: oroszlany.hu / Forrás: Beküldött

A bányászváros főterére kilátogatókat érdekes programok várták. Az apróságoknak egyebek mellett kisvonattal és körhintával készültek a szervezők, a nagyobbakat pedig a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szabadtéri színpada várta.

Az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében ismert, tehetséges roma előadók váltották egymást a világot jelentő deszkákon. A műsor nyitányaként két helyi autentikus cigányzenét játszó formáció, a Kale Lulugyi és az Opre Vojá csapott a húrok közé.

Egymást váltották az előadók a szabadtéri színpadon
Egymást váltották az előadók a szabadtéri színpadon
Fotó: oroszlany.hu / Forrás: Beküldött

Ezt követően köszöntőbeszédek következtek. Elsőként Duka László, a vármegyei roma önkormányzat elnöke üdvözölte a 70 éves Oroszlányt, valamint a program résztvevőit és szervezőit Lazók Zoltán polgármester is köszöntötte.

– Magyarországnak és Oroszlánynak szüksége van minden tenni akaró roma ember tudására és tehetségére – mondta a városvezető és kijelentette, hogy az önkormányzatnak, ahogy eddig, a továbbiakban is elsődleges célja, hogy segítséget nyújtson a helyi romáknak hagyományaik, kultúrájuk megőrzésében. Hozzátette, bízik a további jó együttműködésben.

Nemzetközi Roma Nap Oroszlányban
Egy tűt sem lehetett leejteni a bányászváros főterén
Fotó: oroszlany.hu / Forrás: Beküldött

A hatalmas tömeget vonzó fergeteges műsor olyan neves sztárvendégek koncertjével folytatódott, mint a Boldizsár Family, Bódi Guszti és a Fekete Szemek, Bódi Csabi és Vass Ignác.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában