SK On

2024.04.10. 09:54

Komáromi akkumulátorgyár: államtitkár emelte ki a hatóságok munkáját

Koncz Zsófia államtitkár hangulatkeltéssel vádolta meg a Párbeszédes képviselőt, mondván, csak szavakban tartják fontosnak a klímavédelmet. A komáromi akkugyár kapcsán került szóba a környezetvédelem a Parlamentben.

Kemma.hu

Az országgyűlés április 9-i ülésén, a napirend előtti felszólalások között került szóba, hogy a közelmúltban több dolgozó is fejfájásra panaszkodott a komáromi SK On Hungary üzemében. A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Komáromi Rendőrkapitányság még aznap kiszállt a helyszínre és mobillaboros méréseket végzett akkugyár telephelyén, az eredmények pedig egyértelműen kimutatták: határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható. Az SK On közölte, hogy a laboreredménytől függetlenül belső vizsgálatot rendeltek el a probléma azonosítására, illetve a megelőzéséért is további intézkedéseket tesznek.

Kocz Zsófia államtitkár hangulatkeltéssel vádolta meg a párbeszédes képviselőt, mondván, csak szavakban tartják fontosnak a klímavédelmet. A komáromi akkugyár kapcsán került szóba a környezetvédelem a Parlamentben.
A komáromi akkugyárban történt eset kapcsán Koncz Zsófia államtitkár kiemelte: a legszigorúbb előírásoknak kell megfelelniük a cégeknek
Forrás: SK On Hungary/Facebook

Most a parlamentben Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára válaszolt a „valódi zöld átállást” szorgalmazó, párbeszédes Szabó Rebekának, aki a komáromi eset kapcsán beszélt ismét az akkugyárakról. Az államtitkár is felidézte, hogy az arra hivatott szervek a helyszínre mentek, hogy a cég belső vizsgálatot is indít, és a mobillaboros mérésekre is kitért. 

Az akkugyáraknak a legszigorúbb szabályokat kell betartaniuk

Mint az MTI írta, Koncz Zsófia hangsúlyozta: a hatóságok teszik a dolgukat, az ilyen üzemeknek a legszigorúbb környezetvédelmi és munkavédelmi szabályokat kell betartaniuk. Jelezte azt is, hogy a kormány a bírságok mértékét megtízszerezte.

A Párbeszédet hangulatkeltéssel vádolta. Szerinte az ellenzéki párt csak szavakban tartja fontosnak a klímapolitikai célokat, eközben pedig akadályozza, hogy Magyarország az uniós forrásokat megkapja és a háború mellett kardoskodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában