Szúrós szag

2024.04.03. 17:31

Komáromi akkumulátorgyár: nem volt veszélyes anyag a levegőben

Az SK On Hungary Kft. közleményben tudatta az MTI-vel, miért kellett nyolc alkalmazottat kórházba szállítani. A komáromi akkumulátorgyár területéről március 31-én fejfájásos panaszok miatt vittek kórházba a dolgozókat, de mindegyiküket hazaküldték a kivizsgálás után. A cég belső vizsgálatot is indított.

Kemma.hu

Az SK On Hungary azt írta, hogy a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Komáromi Rendőrkapitányság még aznap kiszállt a helyszínre és mobil laboros méréseket végzett az SK On telephelyén. Az eredmények egyértelműen megerősítették, hogy határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható az akkumulátorgyár területén.

akkumulátorgyár, SK On Hungary Kft.
A komáromi akkumulátorgyár területéről nyolc dolgozót szállítottak kórházba
Forrás: SK On Hungary/Facebook

Hangsúlyozták: mindent megtesznek azért, hogy az SK On működésével munkatársaik és a komáromi lakosok biztonsága ne kerüljön veszélybe. Tudatták azt is, hogy az illetékes hatóságok laboreredményétől függetlenül belső vizsgálatot rendeltek el a probléma azonosítására, illetve a megelőzéséért további intézkedéseket tesznek.

A közleményben a korábban, 2022. január 20-án történt szivárgással kapcsolatban a sajtóinformációkat pontosítva azt közölte az akkumulátorgyár: a valóságnak nem megfelelő a tényállás miszerint veszélyes anyagok szivárogtak ki a külvilágba, és 29 munkavállaló rákkeltő anyagoknak volt kitéve 2022 januárjában.

Aznap a tűzoltóság arra a következtetésre jutott, hogy nem külső szivárgásról van szó, mivel a munkahelyen belüli és kívüli mérések eredményei a szabványos értékek alatt maradtak. Rámutatnak: ez az információ a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján is megtalálható. Hozzátették: mind a 21 dolgozót, aki fejfájásos tünetekre panaszkodott, orvosi vizsgálat után, rendellenesség és további panasz hiányában hazaküldték.

Ez történt az akkumulátorgyárban

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz március 31-én érkezett bejelentés, miszerint egy komáromi üzemben szúrós szag érezhető, több dolgozó fejfájásra panaszkodott. Akkor kiderült, hogy a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett az üzem területén, amelyből egyértelművé vált, hogy határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható. Tűzoltói beavatkozásra és lakossságvédelmi intézkedésre így nem volt szükség az eset során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában