Témahét

2024.03.19. 12:59

A pénz világáról tanulhattak a tardosi iskolások

Pénzfutást és pénzügyi matekórát tartottak a tardosi iskolában. A pénzügyi témahéten a gyerekek a pénzvilág működéséről tanultak.

Kemma.hu

A Bánhidai Jókai Mór Általános Iskola Fekete Lajos Tardosi Tagintézménye idén is csatlakozott az immár 10 éves országos programsorozathoz, a pénzügyi témahéthez. Ebben a tanévben a rendhagyó pénzügyi tanórákat a digitális módszerek és eszközök tették színesebbé. Így a témahét programjai a tanulók tudatos pénzkezelési szokásainak kialakítása és a pénzvilág működéséről szóló hasznos ismereteiket bővítése mellett a digitális kompetenciáik fejlődését is szolgálták.

Rendhagyó iskolarádiót és pénzügyi matekórát tartottak a tardosi iskolában. A pénzügyi témahéten a gyerekek a pénzvilág működéséről tanultak.
A pénzügyi témahéten a gyerekek a pénzvilág működésével ismerkedhettek meg a tanórákon
Forrás: Beküldött

A gyerekek által szerkesztett iskolarádiós adás, pénzügyi matematikaórák és a hitelről szóló osztályfőnöki órák segítették az ismeretek bővítését. Ez utóbbin Südi Szabolcs banki önkéntes is részt vett és szakmai tudásával, tapasztalatával hozzájárult a rendkívüli tanórák sikeréhez. 

A pénzügyi témahéten a legkisebbek is sokat tanulhattak

Az alsó tagozatosok tanmeséken keresztül ismerkedtek az alapfogalmakkal és a megtakarítás fontosságáról beszélgettek. A témahét főszervezője, Hédi Katalin tanárnő a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a tanórákon a számítógépek, a tabletek és az interaktív táblák is szerepet kaptak.

– Tankockák, keresztrejtvények, szókeresők és oktatófilmek tették változatossá az órák menetét. A hét folyamán készültek illusztrációk, plakátok, számítógépes prezentációk és robotok is. A felső tagozatosok a pénz kialakulásáról olvasott szöveghez online szövegértési feladatokat oldottak meg, illetve testnevelés órán a pénzfutás egyes állomásain a QR-kódok mögött rejlő gondolkodtató számítási és logikai feladványokat fejtettek meg.

Technikaórán perselyeket csináltak a tanulók, melyekhez pénzszámláló microbiteket programoztak a robotikaszakkörösök. Az alsó tagozatosoknak rejtvényfejtő versenyt, míg a felső tagozatosoknak "Ki tud többet a pénzről?" címmel online kvízversenyt hirdettünk. A népszerű társasjátékozás és a szabadulószoba sem maradt ki az idei programsorozatból – sorolta a rengeteg programot a szervező. A tanárnő egyébként minden évben nagy lelkesedéssel készül, tervezi a különböző programokat, szervezi a tanórákat. Idei tanévben is így történt, és nagy örömére a gyerekek idén is érdeklődők, lelkesek és aktívak voltak azon a közel ötven órán, ami a pénzről, a hitelről és a digitális világról szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában