CodeWeek

2023.10.24. 16:53

Állati kódokat írtak két héten át Tardoson - videón, ahogy a robotok mesélnek

A kódolási heteket idén az állatok világnapján indították és a projektet végigkísérte a felelős állattartás témája is.

Goletz-DeáK Viktória

A robotok mesélték el Morzsi kutyai és barátai történetét

Forrás: Fekete Lajos Tardosi Tagintézmény/Facebook

A kódolási hete, vagyis a CodeWeek október 7-22. között zajlott világszerte. A nemzetközi programhoz idén közel félszáz eseménnyel csatlakozott a Bánhidai Jókai Mór Általános Iskola Fekete Lajos Tardosi Tagintézménye. Hédi Katalin tanárnő a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a kódolási heteket idén az állatok világnapján indították és a projektet végigkísérte a felelős állattartás témája, a vadon élő és a háziállatok megismerése.

A projektvezetője idén is Hédi Katalin tanárnő volt, aki a digitális kultúrát tanítja hat évfolyamon és robotikaszakköröket vezet alsó és felső tagozaton is. A tanárnő rendkívül fontosnak tartja a tanulók digitális kompetenciáinak, az algoritmikus gondolkodásnak és a problémamegoldó képességének fejlesztését. A projekt célja a tanulók képességeinek fejlesztése kódolási, programozási feladatokkal és érdeklődésük felkeltése a robotika, kódfejtés iránt.

Fekete Lajos Tardosi Tagintézmény
Az intézmény majd' 50 programmal csatlakozott a Code Weekhez
Forrás: Fekete Lajos Tardosi Tagintézmény/Facebook

– Az események között szerepelt, kódolt túra, kriptográfiai érdekességek, kódfejtő verseny, QR-kódos rejtvény, zenélés színkódokkal, történetmesélés robotokkal, padlórobotok programozása, kódolt mozaikképek készítése, állati kódos tornapálya, robotállatok készítése, 3D-s színezők, társasjátékozás és még origamizás is. Az iskola minden tanulója aktív résztvevője volt ezeknek a programoknak. Az események sikere hozzájárult a CodeWeek magyarországi sikeréhez épp úgy, mint az iskola példaértékű innovatív szemléletmódjának terjesztéséhez – árulta el a szervező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában