Együttműködés

2024.05.14. 15:03

Testvérvárosi találkozó volt Tatán

Szőgyénieket láttak vendégül Tatán. A találkozón a testvérvárosok együttműködésének folytatásáról is megegyeztek.

Goletz-DeáK Viktória

Szőgyéni Napot rendezett Tata Város Önkormányzata. Az eseménydús programban tataiak és szőgyéniek közösen vettek részt, ezzel is erősítve a két település között 27 éve fennálló barátságot. A testvérvárosi találkozóról a Tata.hu oldalán számoltak be. Mint írták: a Szőgyéni Nap pályázati támogatással valósult meg, 85 szőgyéni vendég és természetesen tataiak közreműködésével. 

Szőgyénieket láttak vendégül Tatán. A találkozón a testvérvárosok együttműködésének folytatásáról is megegyeztek.
A találkozón a testvérvárosok együttműködésének folytatásáról is megegyezett Michl József (balra) és Méri Szabolcs (jobbra)
Fotó: tata.hu

A programon a szőgyéni képviselő-testület tagjai és a kulturális élet aktív képviselői, a Szépkorúak Klubjának tagjai, valamint egy diákcsoport a Csongrády Lajos Alapiskolából vettek részt. 

Sikeres találkozó

A találkozó ezt az összetartást, szövetséget erősítette tovább, különböző programok mentén. A délelőtti órákban szakmai eseményekre, beszélgetésekre került sor, a képviselő-testületek és a hivatali szervezetek vezetői találkoztak a Városházán, kulturális kerekasztal zajlott a Piarista Rendházban, illetve szőgyéni és tatai nyugdíjasok osztották meg egymással gondolataikat a Fenyő-téri székházban. 

Szőgyénieket láttak vendégül Tatán. A találkozón a testvérvárosok együttműködésének folytatásáról is megegyeztek.
A találkozó ezt az összetartást, szövetséget erősítette tovább, különböző programok mentén.
Fotó: tata.hu

A délelőtt zárásaként a Városháza dísztermében Michl József és Méri Szabolcs polgármesterek aláírták azt a megállapodást, mely a testvértelepülési együttműködés folytatását rögzíti. A dokumentum hangsúlyozza a két fél elkötelezettségét az olyan tevékenységek további támogatásában, melyek erősítik az intézmények, szervezetek és magánszemélyek együttműködését, barátságát, kiemelten a kultúra, az oktatás és a sport területén. 

Városnézés

A délutáni program része volt többek között a Magyary Ház és a Malomkert látogatása, a nap zárásaként pedig a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban rendezték meg a testvértelepülési kapcsolatban részt vevő együttesek és szervezetek közös műsorát. A helyszínen köszöntőjében Michl József hangsúlyozta, hogy a tataiak és szőgyéniek közötti összetartozás és szeretet az egymáshoz való hűséget is jelenti, amely nagy felelősséggel jár, hiszen tovább kell adni a következő generációknak. 

Szőgyénieket láttak vendégül Tatán. A találkozón a testvérvárosok együttműködésének folytatásáról is megegyeztek.
A záróeseményt a sportcsarnokban tartották, ahol szőgyéni és tatai diákok is felléptek
Fotó: tata.hu

Szőgyén polgármestere, Méri Szabolcs a sportcsarnokban köszönetét fejezte ki Tatának azért, amiért partnerségével segíti a szőgyénieknek megőrizni magyarságukat, emellett kiemelte, hogy az őszinte barátság és a kölcsönös tisztelet példaként szolgálhat más települések számára is. Az esti záróeseményen részt vett Berényi Kornélia, a Csongrády Lajos Alapiskola diákjai, az Iglice néptáncegyüttes és a Szőgyéni Dalkör, a Fazekas utcai Általános Iskola Kodály kórusa és az iskola diákjai, a Honvéd Bajtársi Klub Őszirózsa dalköre, valamint Varga Lilla.

Testvérvárosok

Szőgyén község és Tata városa 1997-ben kötött hivatalos testvértelepülési kapcsolatot, s azóta számtalan közös esemény, ünnepi program, projekt valósult meg ennek a barátságnak köszönhetően. Tata kilenc hivatalos testvértelepülési kapcsolattal rendelkezik, ezek közül kiemelkedik a szőgyéni, mely mögött a legaktívabb partnerség áll évente 18-20 találkozóval, 150-200 résztvevővel, családi és baráti kapcsolatok mellet intézmények, civil szervezetek összefogásával. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában