Programterv

2024.05.28. 19:55

Múltjára és hagyományaira büszke, dinamikusan fejlődő várost szeretne Gál Csaba

Nekünk Tatabánya az első! - ezzel a mottóval hirdette meg 11 pontból álló programismertetőjét a Fidesz-KDNP-s polgármesterjelölt, Gál Csaba.

Kemma.hu

Egy múltjára és hagyományaira büszke, dinamikusan fejlődő, a jövőbe tekintő, modern város! - Ez az a Tatabánya, amelyet szeretne elérni Gál Csaba, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője és a kormánypárt polgármesterjelöltje.

Gál Csaba az Alsógallai majálison
Gál Csaba alsógallai és dózsakerti közösségi helyeket megnyitását tervezi
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Gál Csaba szerint Tatabánya fejlődése az utóbbi években lelassult, ezért változásra van szükség ahhoz, hogy újra lendületbe jöjjön a város. Kiemelte, olyan alapvető feladatokat tűzött ki célul maga elé, mint a biztonságos, egészséges környezet, rendezett közterületek és jól működő közszolgáltatások.
A városlakóktól érkezett javaslatokkal állt össze - miként fogalmaz - a józan ész és a tetterő diktálta megvalósítható program. 

Elmondta, hogy 2 milliárd forintos útfejlesztést ígér és 60 millió forintos éves keretet szánna a balesetveszélyes járdák felújítására. Tervezi továbbá az elmaradott városi területek rehabilitálását, értve ezalatt Mésztelepet és VI-os telepet. Nagy figyelmet fordít a csapadékvíz-elvezetők fejlesztésére, az energiatakarékosságra, lennének okoslámpák, és még több elektromos autótöltő állomás is a közterületeken.

Gál Csaba szerint szükség van televízióra Tatabányán

A kormánypárti polgármesterjelölt szerint fontos a pénzügyi átláthatóság. Egyebek mellett a T-Szol Zrt. gazdasági átvilágítása és profiltisztítása kiemelt szerepet kap politikai programjában. Továbbá felszámolná az illegális hulladéklerakókat. A Turul mozi hosszú évek óta parlagon hagyott területén park jönne létre, játszótérrel és sportolási lehetőségekkel. Programismertetőjében külön kiemelte egy internetes televízió indulását, a magánszemélyeket terhelő garázsadó eltörlését, illetve támogatná a fiatalok lakáshoz jutását. Szociális és oktatási fejlesztések területén is van terv bőven: óvodákban és bölcsődékben kezelné a szakemberhiányt, de a szociális ellátórendszer is fejlesztésre vár. Támogatná a sportegyesületet és a diákönkormányzat munkáját.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában