Ösztöndíj

2023.09.08. 20:02

Felvidéki kisiskolásokat támogat Tata

Tata Város Önkormányzata támogatásával valósul meg a szőgyéni iskola ösztöndíjátadási programja.

Kemma.hu

Forrás: Tata Város/Facebook

Tata közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a Rákóczi Szövetség 2004 óta tartó beiratkozási programja az idei évben is bejárja a Felvidék magyar tannyelvű iskoláit. Szeptember másodikától a hónap végéig a felvidéki magyar iskolák helyszínein nyújtják át az iskolába beíratott gyermekek szüleinek a támogatást.

A tudósítás beszámol arról, hogy a program mögött nagyszabású összefogás áll, négyszáz anyaországi önkormányzat, civilek, közéleti személyiségek és alapítványok támogatásával. A szőgyéni Csongrády Lajos Alapiskolában 2010 óta Tata Város Önkormányzata támogatásával valósul meg az ösztöndíjátadási program, így az elmúlt évek alatt közel kétszáz szőgyéni magyar iskolás gyermek részesült a testvérváros támogatásában.

Az idei ünnepségnek az iskola díszterme adott otthont, ahol Szarka Andrea tanintézmény-vezető köszöntötte a vendégeket, többek között Szőgyén díszpolgárait, Michl József tatai polgármestert és Osgyáni Zsuzsannát, a tatai önkormányzat külkapcsolatokért felelős munkatársát.

Ünnepi beszédében Michl József kiemelte az édesanyák szerepét, akik kézen fogják gyermekeiket és elhozzák az iskolába, majd otthon is ők várják őket, amikor hazatérnek. Tata polgármestere köszönetet mondott a Rákóczi Szövetségnek az együttműködésért, és kilenc szülőnek nyújtotta át az ösztöndíjat, a gyerekeknek egy-egy mézeskalács szívet, az igazgatónőnek pedig könyvcsomagot az iskola részére. Az ünnepség újabb kapocsként erősíti azt a testvériséget, melyet Szőgyén és Tata tesz élővé immár huszonhat éve – olvasható a felvidek.ma cikkében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában