Költözés

2024.03.13. 13:16

Költözik a tatai könyvtár: több mint 100 ezer kötet kerül az új polcokra

Hatalmas teherautóba pakolják a tatai művelődési ház előtt a könyveket rejtő ládákat. A költöztető cég az új tatai könyvtár épületébe viszi a 106 ezer példányból álló gyűjteményt.

Kemma.hu

− 106 ezer könyv új otthonra talál szinte napra pontosan 55 évvel a művelődési házba való beköltözés után. Hamarosan jöhetnek az olvasók is − írta közösségi oldalán Michl József, Tata polgármestere. Ugyanis egy speciálisan könyvtárakra szakosodott költöztető cég segítségével elkezdték a művelődési házban bedobozolni, majd átszállítani az új könyvtár épületébe, vagyis a új Magyary Zoltán Tudásközpontba a könyveket. 

Hatalmas teherautóba pakolják a tatai művelődési ház előtt a könyveket rejtő ládákat. A költöztető cég az új tatai könyvtár épületébe viszi a 106 ezer példányból álló gyűjteményt.
A tatai könyvtár költözését egy speciális költöztető cég végzi
Fotó: Facebook/Michl József

A videóban a polgármester a könyveket rejtő ládákat is megmutatta.  

− Elindult a könyvtár költöztetése a valamikori Tiszti Klubba, a Magyary Házba, a Magyary Zoltán Tudásközpontba és a könyvtár épületébe az Ady Endre útra. Nagy munkában vagyunk, hiszen nem elég csak megépíteni egy épületet, nem elég szépen elkészíteni, hanem azt méltóan be is kell rendezni ahhoz, hogy a tatai olvasóknak egy új, gyönyörű – ha szabad igy fogalmaznom – temploma legyen − magyarázta a polgármester. Több mint ezer ládában viszik át az új otthonukba a 106 ezer könyvet. Ebből több mint 11 ezer példány a helytörténeti gyűjteményeknek a dokumentumai. 

Több teremben várják majd a könyvtár olvasóit

− Egy érdekes hely, ami abszolút újdonság, az pedig a bizonyos tömörraktár, ahol egy hatalmas szekrénysorba tudjuk elhelyezni azokat a könyveket, amelyeket nap mint nap nem használnak, de a kölcsönzés során innen a könyvtárosok ki tudják keresni. Legelőször tehát ide kerülnek be a könyvek és ezt követően részben a gyerekolvasó tárba, illetve a terembe, olvasóterembe és a felnőtt olvasóterembe kerülnek majd a könyvek, fönt az emeleten pedig a helytörténeti gyűjteménybe, illetve az olvasóterem másik végébe − tette hozzá Michl.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában