Kész

2023.11.19. 08:46

Elkészült az Új Magyary Zoltán Tudásközpont Tatán

A műszaki átadás körülbelül egy hónapig tartott és végül november 16-án zárult le.

Kemma.hu

Michl József, Tata polgármestere péntek reggel, a tatai edzőtáborban tartott óvodapedagógus napon árulta el, hogy csütörtökön lezárult a tatai Magyary Zoltán Tudásközpont és Könyvtár felújított épületének műszaki átadás-átvétele. Mint mondta: gyönyörű új helyet hoztak létre, ahol a gyerekeknek egy fantasztikus kis paradicsomot hoztak létre.

– Egy egészen más hangulatú új könyvtárunk lesz, egy új hangulatú helyen. Modern körülmények között egy nagyon hangulatos, kedves csábítása lesz a könyvtárunknak, amit egyben tudásközpontnak is hívunk, aminek megtöltésében számítunk Önökre is – mondta a rendezvényen résztvevő óvodai dolgozóknak. 

Mint arról korábban beszámoltunk: a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtárat 1949-ben alapították, 1961 decemberében a művelődési központ épületébe költözött. Itt mintegy 440 négyzetméter alapterületen egy korszerűen felszerelt felnőtt könyvtár és egy 90 négyzetméteres, 11 ezer kötetes gyermekrészleg várta az olvasókat. Önálló gyerekkönyvtár 1995-ben került ugyanebbe az épületbe.

Mára a Magyary Zoltán Művelődési Központ állapota annyira leromlott, hogy a városi könyvtár költöztetése elengedhetetlen. Az új könyvtár hasznos alapterülete a jelenlegi 715 négyzetméterről 1141 négyzetméterre nő a fejlesztésnek köszönhetően. A tudásközpont foglalja majd magába a közösségi felsőoktatási képzési központot is, aminek a fő része a Piarista rendházban van, továbbá a továbbképző központot is, ami mindkét helyszínen fog működni. Itt is lesznek majd továbbképzések.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában