Csak egy mozdulat

2024.03.03. 13:50

A karate bajnok elmondja, hogy lehet bárki egy mozdulattal fekete öves

Több éves tanulás, sok edzés és kitartás kell ahhoz, hogy valaki magas szintre vigye a karate tudását. Most kiderül, hogyan lehet valaki egy mozdulattal fekete öves.

Goletz-DeáK Viktória

Hufnágel Lívi rendőr törzszászlós elárulja, hogy lehet valaki egy mozdulattal fekete öves

Forrás: Facebook

Fotó: Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség

Csak egy mozdulat és bárki fekete öves lehet. Sőt életet is menthet ezzel a gyorsan és könnyen megszerzett tudással. A Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség közösségi oldalán megosztott videóban Hufnágel Lívia rendőr törzszászlós, a Tatai Rendőrkapitányság szabálysértési referense, nem utolsó sorban 2 DAN-os fekete öves karatés elárulja az egyszerű módszert, amivel bárki egy mozdulattal fekete öves lehet. 

Több éves tanulás, sok edzés és a kitartás kell ahhoz, hogy valaki magas szintre vigye a karate tudását. Most kiderül, hogyan lehet valaki egy mozdulattal fekete öves.
Hufnágel Lívia rendőr törzszászlós elárulja, hogy lehet valaki egy mozdulattal fekete öves
Fotó: Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség / Forrás: Facebook

A titok pedig nem is annyira titok. Egyszerűen csak be kell kapcsolni egy mozdulattal a fekete biztonsági övet az autóban, mielőtt elindulunk. Ez az egyetlen apró, de annál fontosabb mozdulat pedig már eddig is sok olyan ember életét menthette volna meg, akit szerettei hazavártak. A Kemma.hu is több súlyos balesetről számolt már be, ahol a tragédia megelőzhető lett volna, ha bekapcsolják a biztonsági övet.

Ha valaki fekete öves, életeket menthet

Mint arról korábban beszámoltunk, Ács térségében, az 1-es számú főúton haladt személygépkocsival egy férfi 2023. április 7-én délután, amikor letért az úttestről és árokba borult. A sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az áldozat egy 53 éves férfi volt, akinek a biztonsági öve nem volt bekötve. 

Óberling József r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője pedig arról beszélt korábban, hogy Magyarországon jelentősen kevesebben használnak biztonsági övet, mint a legfejlettebb közúti közlekedésbiztonsággal rendelkező európai országokban: az első ülésen ülők 88 százaléka, a hátsó utasok 57 százaléka használja a biztonsági övet, mely mellett az is aggasztó, hogy a gépjárműben utazó gyermekek közül 10-ből átlagosan 4 megfelelő védelem nélkül ül autóba.

A biztonsági övnek egy balesetben játszott életmentő szerepét számtalan tanulmány és a statisztikák is igazolják. Egy közlekedési balesetben a túlélési esélye nagyságrenddel magasabb annak, aki beköti magát. Övet használva a sérülések súlyossága is alacsonyabb, sőt egyes esetekben a sérülés akár el is kerülhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában