Lopás

2024.03.08. 13:34

Világháborúval fenyegetőzött a tatabányai ámokfutó

Akciófilmbe illő üldözésnek lehettek szemtanúi a vásárlók a tatabányai plázában. Egy harmincas éveiben járó bolti tolvaj egy telefont próbált meg ellopni az egyik üzletből.

Kemma.hu

Nem mindennapi lopás szemtanúi lehettek azok, akik a minap a tatabányai plázában vásároltak, vagy a buszvégállomáson vártak járatukra. Bolti tolvaj borzolta a kedélyeket.

Bolti tolvaj rendezett ámokfutást a plázában.
Bolti tolvaj rendezett ámokfutást a tatabányai plázában
Fotó: Flajsz Peter

Mint azt a Bors írta, egy harmincas férfi szabályos ámokfutást rendezett, miután nem tudott ellopni egy mobilt. Több órányi nézelődés után választott, de fizetni nem akart.  A szemtanúk szerint a bolti tolvaj már többször is megpróbált eltulajdonítani elektronikai cikkeket a Vértes Centerből.

– A barátnőmmel épp arra jártunk, amikor elfutott mellettünk. A boltból pedig kiabáltak, hogy „Fogjátok meg, kapjátok el!”  Próbált megszabadulni a telefonra szerelt csipogótól, ami sikerült is neki. Annyira megijedhetett, hogy kergetik, hogy kisfiús zavarában nem a csipogót, hanem a telefont dobta el, ami össze is tört a padlón – mesélte Laura a Borsnak.

Végül a pláza alatti autóbuszállomáson kapták el az enyveskezű férfit. Hat ember kellett ahhoz, hogy le tudják őt fogni. Egy szemtanú szerint akár tudatmódosító hatása alatt is állhatott, ugyanis a földön fekve ordítozni kezdett: „itt világháború lesz”.  Végül őrizetbevétel lett az ügyből.

Nemcsak a bolti tolvaj miatt siettek a belvárosba a rendőrök

A lopással lényegében egy időben szerencsétlen baleset is történt a közelben. A szomszédos vasútállomáson egy, a sínek közé esett férfit gyűrt maga alá a vonat, és levágta a lábát. A vonatgázolás a várakozó utasoktól alig pár méterre történt.

2022-ben egy sorozattolvaj 280 óra közérdekű munkát kapott, miután nem vásárolni, hanem lopni járt a tatabányai pláza üzleteibe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában