Ítélet

2022.10.25. 09:49

Videón a tatabányai pláza réme: 280 óra munkával megúszta a visszatérő tolvaj

A férfi több lopást is elkövetett a tatabányai plázában, amelyeket a biztonsági kamerák rögzítettek. A bíróság most ítéletet hozott a tolvaj ügyében.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Négy rendbeli lopás vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság 280 óra közérdekű munka büntetést szabott ki azzal a férfival szemben, akinek két cselekményét biztonsági kamera rögzítette. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzés jogerős, azt az ügyész, vádlott, védő is tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi a négy cselekmény egyikeként  2021. február 19-én a tatabányai áruház bejáratánál lévő hűtőszekrényből  két üveg,  összesen 600 forint értékű teát kivett, majd az italok kifizetése nélkül akart távozni. A tolvaj cselekményét a folyosón szolgálatot teljesítő biztonsági őr észlelte, őt termékek visszaadására szólította fel, aminek a férfi eleget tett.

A másik cselekmény 2021. március 9-én történt:  a férfi a tatabányai pláza emeletén lévő mobiltöltőállomás  egyik szekrényét a biztonsági kódot megadva  kinyitotta és abból a sértett  4900 forint értékű mobiltelefonját az 1500 forint értékű tokjával és az 1900 forint értékű SIM kártyával együtt ellopta. A harmadik esetben a férfi 2021. február 9-én 10 óra körüli időben a tatabányai pláza  üzletében két darab összesen 10 ezer 980 forint értékű férfi karórát lopott úgy, hogy csomagolásukat széttépte és a földre dobta, majd a termékek kifizetése nélkül  távozott. A férfi aznap délután visszatért az üzletbe, az egyik dolgozó és a biztonsági őrök a férfi alkarján az órákat megtalálták.

A negyedik esetben a férfi 2021. február 10-én a tatabányai pláza üzletében egy darab 9995 forint értékű műbőr kabátot a próbafülkébe bevitt, a rajta lévő, az áruvédelmi eszközt tartalmazó címkét letépte, a kabátot ruházata alá felvette, majd a fülkéből kiment. A férfi cselekményét az üzlet dolgozója észlelte és megkérte arra, hogy a kabátot adja vissza, aminek a tolvaj eleget tett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában