Kiemelt támogatás

2024.02.18. 18:32

Hatmilliót szavaztak meg az oroszlányi zenekarnak

Új, eddig nem szereplő támogatási sor is felfedezhető Oroszlány idei költségvetésében, amit február 15-én, csütörtökön fogadtak el a képviselők. A testületi ülésen döntés született: kiemelt támogatást kap a bányászhagyományokat őrző együttes.

Wágner Zsanett

Mint arról korábban beszámoltunk a bányászváros 2024-es költségvetése nem kis vitákat szült. A testületi ülésen a Fidesz frakció többsége nem szavazta meg a főbb számokat, de olyan is volt, aki tartózkodással fejezte ki nemtetszését.

Többnyire a hitelfelvétel volt az, ami mellett többen nem tudtak szó nélkül elmenni, de nem ez volt az egyetlen új tétel a sorok között. Abban viszont egyetértett mindenki, hogy a civil támogatások közé külön sorként került be az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar 6 milliós támogatása.

Mint azt a városi honlap is megírta, az együttest a 2000-es évek elejéig támogatta a Vért, mind anyagi forrással, mind a próbaterem biztosításával. A bányabezárást követően ezek a támogatások is megszűntek. A Bányász Klub Alapítvány a Bányász Klub 2012-es megnyitását követően a zenekarnak továbbra is biztosítja a helyszínt a próbák megtartásához. Ezen felül azonban a zenekar csak pályázatokból, illetve fellépési díjakból tudja fedezni a működését.

A támogatástól független, hogy a zenekar továbbra is közreműködik a május 1-jei és bányásznapi ébresztőn, miként ez már hagyomány. Természetesen nem maradhatnak el a bányásznapi programok sem, valamint a Nemzeti Összetartozás Napján és a jubileumi rendezvényeken is jelen voltak és lesznek a jövőben is. Ezeken felül az együttes tavasszal is készül egy koncerttel a városlakóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában