Egészségügy

2024.02.18. 14:50

Richter Érdeméremre pályázhatnak a szakorvosok

Az idén ismét Richter Érdemérem Díjban részesülhetnek a hazai szakorvos társadalom kiválóságai. A Richter Gedeon Nyrt. a Magyar Orvosi Kamarával közösen március 17-ig várja a pályázatokat.

Walczer Patrik

Újra pályázhatnak az orvosok Richter-díjra

Fotó: BODO_GABOR

A közlemény szerint a Richter Gedeon Nyrt. – a hazai egészségügy modernizálásának elhivatott támogatójaként – 2022-ben Richter Érdemérem Díj néven új szakmai elismerést alapított. Először még csak a háziorvosok, tavaly óta már a szakorvosok és gyógyszerészek is elnyerhetik a kitüntetést.

A Richter Érdemérem Díj azoknak az orvosszakmai értékeknek, innovatív elképzeléseknek és bevált jó gyakorlatoknak a bemutatására fókuszál, amelyek megismerése inspirációként szolgálhat az orvostársadalom tagjai számára, elősegítve ezzel az ellátórendszer megújulását és az orvosi hivatás hatékonyságának növelését.

Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója elmondta: 2022-ben azzal a szándékkal hívták életre a díjat, hogy azokat részesítsék elismerésben, akik elkötelezetten végzik munkájukat, továbbá folyamatosan hozzájárulnak az egészségügyi ellátórendszer további fejlesztéséhez. Hozzátette:

a Richter ezzel a kezdeményezéssel hangsúlyozza társadalmi szerepvállalását, és elkötelezettségét fejezi ki azok iránt a gyógyító munkát végző szakemberek iránt, akik azért dolgoznak, hogy újító ötleteikkel előre mozdítsák a hazai egészségügy modernizálását, legyen szó betegkommunikációról, a prevencióról, vagy akár a tudomány és innováció területéről.

A Richter Gedeon Nyrt. és szakmai partnere, a Magyar Orvosi Kamara „Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató szakorvosa”, „Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató szakorvosa”, illetve „Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző szakorvosa” kategóriában várja a pályaműveket a www.richtererdemerem.hu weboldalon.

Minden aktív klinikai szakágban szakorvosi képesítéssel Magyarországon tevékenységet folytató szakorvos kitöltheti az elektronikus pályázati űrlapot és azok is jelentkezhetnek, akik korábban pályáztak, de nem nyertek díjat.

A kategóriák győzteseit április 26-án hirdetik ki, a nyertesek bruttó kétmillió forint értékű díjazásban is részesülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában