Gyorstalpaló

2024.02.20. 16:32

Önvédelem nőknek: kempo bajnok segít, mit tegyünk, ha megtámadnak

Fél nap alatt több mint százan jelentkeztek Koltai Ármin, kempo magyar bajnok és világbajnoki ezüstérmes prevenciós előadására. Az önvédelem az elmúlt időszak nők elleni támadásai miatt fókuszba került. De van esély arra, hogy egy nő visszaüssön?

Wágner Zsanett

– Sajnálattal értesültem a mostanában egyre gyakoribb gyengébb nem elleni támadásokról – fogalmazott portálunknak Koltai Ármin, aki tapasztalatait felhasználva szeretné megmenteni a hölgyeket az áldozattá válástól, megmutatni nekik az önvédelem alapjait. Szavainak hitelt ad, hogy 35 éve foglalkozik különböző harcművészettel, küzdősporttal. Húsz éves tapasztalata alatt több szórakozó helyen is megfordult, rengeteg konfliktust, támadást tapasztalt és kezelt.

Female,Person,On,Self-defense,Workout,With,Trainer önvédelem
Az önvédelem nők számára is elsajátítható
Forrás: Shutterstock

Koltai Ármin ezek alapján tette meg felajánlását a közösségi oldalon és előadásokra hívta az érdeklődőket. Egyebek mellett olyan tévhiteket szeretne eloszlatni, hogy a védekezés, csak a technikán és az erőn múlik.

 

Az önvédelem nem ördöngösség

A közelmúltban négy hasonló, nők elleni támadás történt a közvetlen környezetemben, ami feldühít, elkeserít, Segíteni szeretnék!

− mondta el Ármin, aki úgy döntött, hogy gyakorlattal egybekötött elméleti felkészítést tart két héten át, szombatonként. Február 24-én és március 2-án 15 órától a tatabányai, Környei úti termemben.

A szakember elmondta azt is, hogy mindkét alkalom díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött a terem befogadóképessége miatt. Mindkét előadás ugyanarról szól, tehát elég az egyiken részt venni. Jelentkezni lehet a Facebook oldalon, a [email protected] címen, illetve a 0630/777-9580-as telefonszámon.

Ármin távlati tervei között szerepel, hogy havonta két alkalommal tart majd hasonló elméleti felkészítésen alapuló előadásokat.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában