Európai hulladékcsökkentési hét

2024.02.10. 07:01

Nemzetközi díjra is jelölték a tatabányai Mikes technikumot

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét akciójához csatlakozó TSZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium oktatási intézmény kategóriában hazahozta az első díjat és jelölték őket a nemzetközi díjra is.

Kemma.hu

A díjátadón a TSZ Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium

Forrás: Facebook/TSZC Mikes

Mint ahogy megírtuk korábban: átadták az Európai hulladékcsökkentési hét díjait Budapesten. Oktatási intézmény kategóriában a Tatabányai Szakképzési Centrum Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium kapta a rangos elismerést.

A tatabányai technikum közösségi oldalán számolt be arról, hogy az iskola oktatás ágazata Borka Gréta és Tóber Brigitta tanárnők vezetésével még 2023 novemberében csatlakozott az akcióhoz az "Újjászülető Kreativitás" című projekttel. A programra regisztrált 199 oktatási intézmény közül az első helyezést érték el, a 284 regisztrált akció közül pedig egyedül a Mikest jelölték a nemzetközi díjra is. 

Az elismerő oklevelet, a trófeát és a nyereményüket a zugligeti Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont ikonikus épületében  dr. Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára adta át. Az oktatás ágazat diákjait az átadón Városi Vanda, NT 10. D osztályos tanuló képviselte.  

Az ünnepség után állófogadáson vettek részt, ahol lehetőségük nyílt megünnepelni a közösen elért eredményeket és további tapasztalatokat cserélni más résztvevőkkel. 

"Ez az esemény még inkább összehozta a közösséget és lehetőséget adott arra, hogy szorosabbra fűzzük a kapcsolatokat a környezetvédelem iránt elkötelezett emberekkel és intézményekkel. Az elért sikerünk nemcsak iskolánk, de fenntartónk, a Tatabányai Szakképzési Centrum számára is óriási elismerést jelent. Ez az eredmény inspiráló példa lehet más intézmények számára is arra, hogy aktívan részt vegyenek a fenntarthatósági kezdeményezésekben és ösztönözzék a kreativitást a környezetvédelem terén" - olvasható az intézmény bejegyzésében. 

Az eseményről a Híradó.hu is beszámolt.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában