Toborzás

2024.02.07. 12:05

Még mindig várja a motivált katonákat a tatai tüzérség

A honvedelem.hu számolt be arról, hogy dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke az M1 „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” című katonai magazinműsorában beszélt az "Embert a vasra" toborzókampányról.

Goletz-DeáK Viktória

 – Motivált fiatalokat vár a Magyar Honvédség a világ egyik legmodernebb tüzérségi eszközére, a PzH 2000 önjáró lövegre a tatai tüzérekhez – mondta dr. Böröndi Gábor vezérezredes, aki arról is beszélt, hogy motivált fiatalok jelentkezését várják, akiket majd fizikailag felhoznak olyan szintre, hogy jó katonák legyenek. 

– Legyen bennük motiváció, akarják csinálni. Ez pont elég – fogalmazott a vezérezredes.

De mi is az a csúcstechnológia, amire a mostani toborzókampányban új katonákat várnak. 

A PzH 2000 önjáró löveg kétségkívül napjaink egyik legmodernebb tüzérségi eszköze: 55 tonna, 8 méter hosszú és 1 perc alatt 10 lövést tud leadni akár 56 kilométeres távolságra. A minden tekintetben lenyűgöző, csúcstechnológiával rendelkező monstrum ezúttal a bakonykúti lőtéren mutatta be a katonai magazinműsor nézőinek, hogy mire is képes. Aki pedig kellő motiváltságot érez ahhoz, hogy részese legyen ennek a 21. századi technológiának, azt tárt karokkal és bajtársias légkörrel várja a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár. 

– Négyszáz fiatalnak szeretnénk beosztást biztosítani – nyilatkozta Győri Tamás százados, az MH Katonai Toborzó és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzótisztje az „Embert a vasra” toborzókampánnyal kapcsolatban, amelynek célja, hogy felkeltsék a fiatalok érdeklődését a frissen beszerzett modern harci járművek – köztük a Panzerhaubitze 2000 önjáró lövegek – kezelése iránt. A február 12-ig tartó felhívásban bruttó 737 ezer forintos illetménnyel várják a 18. életévüket betöltött fiatalok jelentkezését, akik a vármegyei toborzóirodákon, valamint az iranyasereg.hu/pzh online felületen is érdeklődhetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában