Toborzás

2024.02.05. 09:58

Itt az utolsó lehetőség: mutatjuk hol bukkannak fel az országban a tatai nagyvasak

A listán szerepel Győr, Budapest, Pécs és Zalaegerszeg is. Mindenkit várnak, akit érdekel a tüzér szakma.

Goletz-DeáK Viktória

A honvedelem.hu-n számoltak be arról, hogy tavaly mintegy négyezer fő lépett be a Magyar Honvédség kötelékébe, 2024-ben pedig folytatódik a toborzás. Továbbra is lehet például jelentkezni a megújuló tüzérség soraiba, ahol a közelmúltban hadrendbe állított Panzerhaubitze 2000 (PzH) típusú önjáró lövegek használatára készítik fel az érdeklődőket.

Akit felcsigáztak ezek az érdekes adatok, az most akár személyesen is meglesheti a csúcstechnológiás harci járművet.

Mint arról korábban beszámoltunk: a tatai dandár csúcstechnológiás nagyvasai tűnnek fel az ország számos pontján meglepetészszerűen a következő két étben. Ugyanis a tatai dandár tüzérségét megcélzó "Embert a vasra!" toborzókampány még február 9-ig tart. A honvédség pedig szeretné, a minél többekhez eljuthatnának azok a harckocsik, az a világelső haditechnika, ami megannyi fiatal szívét ejtette rabul. Az elmúlt héten többek között Dombóváron, Szekszárdon és Miskolcon is találkozhattak a csúcstechnológiás harci járművekkel az érdeklődők. 

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság közösségi oldalára most kikerültek a helyszínek és az időpontok, hogy a héten merre fognak járni a tatai nagyvasak.

Hétfőn Kecskeméten a Városháza előtti parkolóban, Győrben a GySzC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikumnál, Pécsen pedig a Vásártéren találkozhatsz a nagyvasakkal és a tatai tüzérekkel.
Kedden Zalaegerszegen, a Stadion út 3.-nál, szerdán Szombathelyen, Haladás Sportközpont mellett, csütörtökön Budapesten, Hungexpoban, FeHoVa 2024 kiállítás és vásáron, szombaton pedig Nemesvámoson, Lencse és Hurkafesztiválon, illetve Dabason a vásárnál várnak a tatai dandár katonái. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában