Honvéd

2024.01.28. 09:34

Nagyvasakkal toboroz a tatai dandár: az ország bármely pontján feltűnhetnek

Szűk két hétig tart a tatai toborzókampány első része. Legközelebb májusban várják a tatai tüzérségbe a jelentkezőket.

Goletz-DeáK Viktória

A tatai dandár csúcstechnológiás nagyvasak tűnnek fel az ország számos pontján meglepetészszerűen a következő két étben. Ugyanis a tatai dandár tüzérségét megcélzó "Embert a vasra!" toborzókampány még február 9-ig tart. A honvédség pedig szeretné, a minél többekhez eljuthatnának azok a harckocsik, az a világelső haditechnika, ami megannyi fiatal szívét ejtette rabul. 

Pénteken és szombaton többek között Vértesszőlősön, a Sztráda parkolóban találkozhattak a tatai PZH 2000-es önjáró löveggel, illetve a kifejezetten a magyarok számára tervezett Gigránokkal a közönség. Természetesen a hatalmas nagyvasak híre hamar elterjedt, így sok kisgyerekes család látogatott ki a rendezvényre. Azonban sok olyan fiatal is érkezett a toborzósátorhoz, aki szerette volna jobban megismerni a szakmát. Nekik lehetőségük volt tatai tüzérekkel is beszélni, akik első kézből meséltek nekik a tüzér szakma szépségeiről és kihívásairól. 

Többek között Vida Attilával, a tatai dandár törzsőrmesterével is kérdezhettek tapasztalatairól, élményeiről. A tüzér egyike azoknak a fiatal tatai katonáknak, akik a Magyar Honvédség "Embert a vasra!" kampányának arcává választották. Azt szerettük volna megtudni tőle, hogy a tatai toborzás közel 2 hét múlva lezáródó első üteme mennyire volt sikeres.  

– Nagyon meglepve azt vettem észre, hogy óriási az érdeklődés mind a fiatalok, mind az idősek részéről. És nagyon jó látni, hogy sok olyan érdeklődő is van, akik potenciálisan képesek lennének a tüzér katonák közösségéhez tartozni – mondta a törzsőrmester, aki nagyon büszke arra, hogy ő lehet a tatai kampány egyik arca.

– Egyrészt kihívásokkal teli, másrészt óriási megtiszteltetés, hogy képviselhetem azt az alegységet, amelyet szívvel lélekkel szolgálok – tette hozzá. Attila azt is elárulta, hogy mindig is katona szeretett volna lenni és úgy gondolja, hogy minden egyes emberben megvan az a vágy, az a kíváncsiság, hogy milyen lehet katonának lenni. És, hogy miért is lett tüzér?

– Igazából csak meg kell nézni a löveget, a szakmát, meg kell nézni az elmúlt években érkezett haditechnikai eszközöket. Én úgy gondolom, hogy ez egy nagyon-nagyon erős hagyománnyal rendelkező szakma. És én nagyon büszke vagyok, hogy tüzér lehetek, mert ez volt a célom, amikor katonának jelentkeztem – árulta el Vida Attila törzsőrmester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában