Eredmények

2024.02.11. 13:00

Megtalálták a kolbásztöltés bánhidai atyját a hétvégén +fotók

Eredményes volt a II. Bánhidai Disznótor és Kolbásztöltő verseny, összesen 16 csapat indult, csaknem 100 ember, akik 160 kilogramm húst dolgoztak fel ezen a napon.

Kemma.hu

Disznótor illata lengte körül a Puskint szombaton. Nem véletlenül, hiszen 16 csapat készült az idei megmérettetésre, és igyekezett legjobb formáját hozni a kolbásztöltő versenyen. Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, az alapanyagok nagy részét, a húst és belet ugyan megkapták a csapatok, de így is többféle ízben kerültek a kolbászok a zsűri elé. A titkos recepteket nem nagyon akarták elárulni, annyit azonban igen: szeretettel készült a finomság. 

A zsűriben helyet foglalt Pásku Tibor, a Benyó Húsbolt alapítója, Dobozi Gábor, valamint Sipos Melinda. Pontozták az ízeket, a fűszerezést, a készítés körülményeit. Nem volt könnyű dolguk, ugyanis minden csapat a hagyományos elkészítési módot választotta a korábbi megmérettetéstől eltérően. 

Végül megszületett az eredmény. Első lett a Geoszféra Kft., akik tavaly a harmadik helyet szerezték meg. Második lett a Kolbászguruk, harmadik pedig a Betöltők csapata. Mind a három helyezett különdíjat is kapott, mindegyikőjük Pásku Tibortól értékes füstölt- és csemegetálat vihetett haza.

Az idei meglepetéssorozatnak még korántsem volt vége: a főszponzor, Pásku Tibor a Bánhidai Baráti Körtől fából készült tálat vehetett át, amit Kanalas Sándor népi fafaragó készített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában