Feladatok

2024.01.18. 13:09

Új feladatok várnak a Dunaalmási Református Egyházközségre 2024-ben

Az összefogásnak és Istennek hála tevékenyen telt a 2023-as év a Dunaalmási Református Egyházközségben.

Goletz-DeáK Viktória

Tevékenyen telt a 2023 a Dunaalmási Református Egyházközségben. Schönberger Klára lelkész a Kemma.hu-nak elmondta, hogy sok területen kellett az elmúlt évben is tevékenykedniük, de a jövőben is folytatni szeretnék ezért kérték az Úr segítségét és áldását a 2024 -évre is!

– Hálásan köszönjük Istennek és mindazoknak a Testvéreknek , akik önzetlenül, oly sokat segítettek – mondott először is köszönetet a lelkész, aki hatalmas tervekkel érkezett a gyülekezethez 2022 őszén. Lelkészbeiktatására tavaly márciusban került sor. 

– Tavasszal és ősszel is sokat dolgoztunk a temető bozótos részének a takarításában, nagyon szépen haladtunk, a jövőben folytatni szeretnénk. Talán a legnagyobb vállalkozásunk tavaly a rózsakert projekt volt, amin három hónapon keresztül munkálkodtunk. A több milliós projekt igazi összefogásból készült, Istennek és a támogatóknak, segítőknek legyen hála. Illetve fontos változás a gyülekezetben, hogy júniustól saját kántorunk van – mondta a tiszteletes, aki az egyházközöséggel közösen a közösségért is sokat tett. 

– Több idős testvérünket is meg tudtuk látogatni a tél, illetve a tavasz folyamán. Jótékonysági locsolóbált szerveztünk az önkormányzattal közösen. Május 1. a presbitériummal részt vettünk a gulyásfőző versenyen. Szeptember 9-én a református egyházközség képviseltette magát a lecsófőző versenyen is – sorolta a közösségi programokat a lelkész, aki hozzátette: tavaly összesen 26 keresztelő és egy esküvő volt, illetve 10 fiatal tett konfirmációs fogadalmat.

– Novemberben egy delegációval Erdélyben jártunk, ahol testvér gyülekezeti szerződést kötöttünk a Sarmaság Bányatelepi Református Gyülekezettel. A Betlehemi Békelángja is nálunk volt ökumenikus adventi esten és jótékonysági orgonakoncertet is szerveztünk. Harminchat családnak tudtunk karácsonyi szeretet csomaggal örömet okozni. Szenteste a gyermekek ünnepi műsora és a Vadvirág Dalkör műsora tette széppé sok gyülekezeti tagunk ünnepi estéjét. Óévi hálaadón pedig a gyülekezet egész évi tevékenységéből összeállított kisfilmet nézhették meg a tagok. Iskolaidőben havonta családi istentiszteleteket tartottunk – tette hozzá a lelkész. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában