Évkezdés

2024.01.29. 19:45

Irány a Malom és Kacsa! Ha jó csapatépítő helyszínt keresel, ebben a barokk kisvárosban megtalálod

Az év eleje kiváló időszak a csapatépítőkhöz, tréningekhez. És ahogy magánemberként is jellemzően ilyenkor próbáljuk magunkat megújítani, fogadalmakat tenni és megtervezni az előttünk álló hónapokat, úgy a munkahelyi közösségeknek is ideális választás lehet összekötni az évváltást az új irányokkal, lendületvételllel.

Kemma.hu

Bel- és szabadtéri csapatépítő vagy tréning egy helyen? Tatán ennek sincs akadálya a Malom és Kacsában

Forrás: Malom és Kacsa/Facebook

Bánfi Andrea kineziológus a közelmúltban arról beszélt a Kemma podcastjában az év eleji fogagalmak kapcsán, hogy nemcsak a célok, feladatok, álmok megfogalmazása fontos, sokkal inkább az odavezető út és annak megtervezése. Ez a magánéletben is különösen fontos, de egy-egy csapatépítő vagy tréning megszervezésekor is. 

Érdemes persze előre eldönteni, hogy csapatépítőt vagy tréninget szervezünk. Ahogy a rendezvenymuhely.hu-n is olvasható, a csapatépítés élményekkel, gyakorlati feladatokkal fejleszti a képességeket. Nem kell a helyszínen konfliktusokat kezelni, problémákat megoldani. A fő hangsúly azon van, hogy a problémás csapatok jobban összeszokjanak, megtanulják csapatjátékok közben, hogyan tudnak jobban együttműködni, segíteni egymást. A tréning az élmények helyett a tanulásra, a fejlesztésre és a problémák megoldására koncentrál: a résztvevők megtanulják észrevenni és kezelni a nézeteltéréseket, a kimondatlan feszültségeket.

Mindkét esetben hasznos lehet viszont, ha nem a megszokott környezetben rendezzük meg azokat. Így a kollégák a mindennapi munkakörnyezetükből kiszakadva, szabadabb és informálisabb keretek között találkozhatnak egymással. Léteznek indoor (vagyis zárt térben) és outdoor (vagyis szabadtéri) csapatépítők is. És persze ezek össze is köthetőek. A tatai Malom és Kacsa Rendezvényház ebből a szempontból ideális: míg odabent felszerelt termek várják az érkezőket vezeték nélküli internetkapcsolattal, projektorral, kivetítőkkel, valamint modern hangtechnikával, odakint az Öreg-tó, a barokk kisváros számos nevezetessége, kirándulási lehetőségek, így akár GPS-es kincskeresés vagy nyomozós játék helyszíne is lehet a város, vagy például madár- és természetfotózásé a Fényes Tanösvény. A környék pedig számos kirándulási, kikapcsolódási lehetőséget rejt, az év minden szakaszában

Ahogy korábban írtuk, itt mindezt olyan csomagban kaphatják meg a cégek, amely az egy helyen dolgozókból kollégákat, a kollégákból barátokat varázsol.

− Nem lehet az élményalapúságot és a csapatépítő tréningeket különválasztani. A jó képzés és csapatépítés mindig élményalapú, nincs köztük különbség − fogalmazott a Behaviour magazinnak korábban Fenyvesi Klára, a Nestlé CEE Development & Training & HU Talent & LHRS menedzsere, aki szerint az egyik legfontosabb dolog egy csapatépítő program megszervezése során, hogy az összes csapattag elkötelezett legyen, és mindenki számára világosak legyenek a célok. 

− Az, hogy személyesen vagyunk jelen a csapatépítőkön, legyen az akár szakmai célú, akár élményközpontú, az tényleg megteremti azt az őszinte bizalmi légkört, amelyre mindenki nyitottabban tud reagálni, és egymáshoz kapcsolódni. Ezt pedig könnyebb beépíteni a mindennapi munkavégzésbe, mert már nem kell a formális kezdésekre koncentrálni, hanem egyszerűbb lesz a kommunikáció is ezt követően − tette hozzá a menedzser.

Malom és Kacsa Bisztró és Rendezvényház
Tata, Tópart utca 19., +36 20 321 4664, [email protected] 
Rendezvényhelyszín: Céges rendezvények, esküvők, csapatépítő tréningek ideális helyszíne, páratlan természeti és épített környezetben. 
Felszereltség: Rendezvénytermeikben széksorosan 90-100 fő, iskolapados elrendezéssel pedig 45-50 fő tud kényelmesen helyet foglalni. Minden helyszín klimatizált, vezeték nélküli internetkapcsolattal, projektorral, kivetítőkkel, valamint modern hangtechnikával rendelkezik. Kézi és fejmikrofon is kérhető, egyedi dekorációs megoldásaik segítségével pedig a roll up bannereket sem kell cipelni: fali kereteikben elhelyezhetők a cég vizuális anyagainak offline megjelenései.
Programok:  Malom és Kacsa honlapján folyamatos frissülnek a programajánlatok is, de érdemes a bisztró és rendezvényház Facebook-oldalát is követni további érdekességekért, exkluzív tartalmakért. 
Szálláshely: A műemlékvédett épületegyüttesben két exkluzív, ízlésesen berendezett apartman várja a szállóvendégeket. 
Gasztronómia: Klasszikus ízek modern tálalásban, szezonális fogások és desszertkülönlegességek egy helyen. Az ételintoleranciával együttélőknek, tudatos életmódváltóknak, ínyenceknek egyaránt. Itt mindenki jól lakik! A heti menü és a vasárnapi reggelikínálat elérhető a honlapjukon. Az étterem és bisztró rész is kutyabarát.

(Hirdetés)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában