Vár az Öreg-tó

2023.12.29. 17:14

5+5 januári, év elejei tatai program, amit már most írj be a 2024-es naptáradba!

Tatán januárban sem áll meg az élet. 2024-et több tartalmas programmal nyithatjuk (sőt folytathatjuk is), ha a vizek városát választjuk. A Malom és Kacsában január 10-én indul a programok sora, de újévi koncert, tóparti zenés köszöntő is segít ráhangolódni az új esztendőre.

Kemma.hu

Tél vagy nyár, évvége vagy évkezdet: Tata és az Öreg-tó mindig gyönyörű. És mindig számos programmal vár. A Malom és Kacsában például január 10-én indul a 2024-es programok sora

Forrás: Malom és Kacsa/Facebook

December 31-én 18 óráig, január elsején pedig déltől 21 óráig várja a vendégeket a Malom és Kacsa, amely már gőzerővel készül a következő programjaira is. Szintén az Öreg-tó partján, nem messze innen a Szörf bisztróban elsején Herczog Ricsivel indítják az évet, 13 és 16 óra között. Tekintve, hogy a Malom és Kacsa is nyitva van, akár egy kellemes vacsorával, sétával is összeköthető a dunaszentmiklósi harmonikás zenés köszöntője.

Ha már zene: a tatai, újévi jótékonysági koncerten január 5-én a 100 Tagú Cigányzenekar lép majd fel a Güntner Arénában, hogy támogassák a Menner Bernát Alapfokú Művészeti Iskola új hangversenyzongorájának megvásárlását. Ha valaki klasszikusabb, hagyományőrző programot keresne, neki is érdemes Tatán választania: 6-án hagyományos üstös szappankészítésen lesz a Kenderke-műhelyben, valamint Michl Éva keramikussal szappantartót is lehet majd készíteni.

A Malom és Kacsában január 10-én Katona Csaba stand-up-os fűszerezi majd meg poénjaival a Fergeteges Vacsoraestet. Lesz itt szó gasztronómiáról, történelemről és borokról is. Az évváltás egyébként a nagy fogadalmak és tervek időszaka is. Valószínűleg ezért indul kezdő test-összerakó jógatanfolyam is 11-én a városban, a Buddha Gymben. Érdekesség: csütörtönként vannak ezek az alkalmak, és ezeken a napokon szokott lenni élőzenés vacsoraest is a Malom és Kacsában. Így testnek, szellemnek, ínyenc énünknek is kedvezhetünk, pláne, hogy az ételintoleranciával együttélőknek, tudatos életmódváltóknak is kedvez séfjük.

Nem kell sokat várni majd a következő programra se, február 10-én esküvői nyílt nap, 14-én Valentin-napi vacsora, 19-én ugyanis macaron workshopnak ad helyet az Öreg-tó partján álló bisztró és rendezvényhelyszín. 

Február 21-én a népszerű Kurtizánképző érkezik ide: provokatív, ugyanakkor ironikus, stand up-os stílusban kerülhetünk közelebb a másik nem megértéséhez. Márciusban Balsai Mónika Shirley Valentine-ja érkezik, Ujj Mészáros Károly, a Liza, a rókatündér direktorának rendezésében, valamint egy izgalmas irodalmi pszichológiai est is várja majd az érdeklődőket. 

Mint azt a Malom és Kacsa honlapján írják,  Dobray Sarolta író, újságíró (az Üvegfal című regény szerzője) és Bánki György pszichiáter (A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról című könyv írója) beszélget majd a bántalmazó kapcsolatokról.

A komoly téma kapcsán a szakértők kitérnek majd arra, miért is olyan bonyolult ezek dinamikája, hogy egy párkapcsolatban – akár egy kívülről tökéletesnek tűnő házasságban – miért ébred az egyik fél folyton növekvő légszomjjal, és miért érzi, hogy lassan kicsúszik alóla a valóság talaja, de az is terítékre kerül majd, hogy hogyan választunk párt, miért bántalmaz az egyik és "hagyja" a másik.  Egy ponton a közönséget is bevonják majd a beszélgetésbe. 

Malom és Kacsa Bisztró és Rendezvényház
Tata, Tópart utca 19., +36 20 321 4664, [email protected] 

Rendezvényhelyszín: Céges rendezvények, esküvők, csapatépítő tréningek ideális helyszíne, páratlan természeti és épített környezetben. 
Programok: A Malom és Kacsa honlapján folyamatos frissülnek a programajánlatok is, de érdemes a bisztró és rendezvényház Facebook-oldalát is követni további érdekességekért, exkluzív tartalmakért. Rendezvényeik a honlapjukon is elérhetőek, jegyvásárlási lehetőségel együtt. 
Szálláshely: A műemlékvédett épületegyüttesben két exkluzív, ízlésesen berendezett apartman várja a szállóvendégeket. 
Gasztronómia: Klasszikus ízek modern tálalásban, szezonális fogások és desszertkülönlegességek egy helyen. Az ételintoleranciával együttélőknek, tudatos életmódváltóknak, ínyenceknek egyaránt. Itt mindenki jól lakik! A heti menü és a vasárnapi reggelikínálat elérhető a honlapjukon. Az étterem és bisztró rész is kutyabarát.

(Hirdetés)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában