Mai szép

2024.01.11. 14:00

Csodás fotókon a nutriák tatai otthona, a mesebeli Fényes Tanösvény

Jakabházy Miklós megint bebizonyította, hogy érdemes korán kilátogatni a Fényes Tanösvényre. A reggeli ködfelhő és zúzmara mesebeli tájjá varázsolja a lápvidéket.

Goletz-DeáK Viktória

Gyönyörű, mesebeli tájat örökített meg Tatán, a Fényes Tanösvényen Maimalac, azaz Jakabházy Miklós. A fotós a Kemma.hu-nak elárulta, hogy a képeket január 10-én szerda reggel készítette. 

A Tatai Városkapu Zrt. rendszeresen szervez hajnali fotós túrákat, a Fényes Tanösvényre, ahol Miklós barátjával, Solymos Ákossal várja az egyedülálló hangulatú és szépségű tanösvényen a fotósokat. Éppen egy ilyen túra előtt járta végig az útvonalat, hogy merre lesz majd érdemes várni a pillanatra és fotózni, amikor a fotóin megörökített látvány tárult elé. A fények játéka még a tapasztalt fotóst is elkápráztatta, hiszen a természet ezúttal tényleg kitett magáért. 

– Amikor ilyen hideg, szélcsendes, napos reggelek vannak, mint a szerdai volt, a források 20 fok körüli vize látványosan párolog, és ködfelhőbe burkolja a felette lévő égerlápot. A természet most azzal tetézte mindezt a természet, hogy zúzmarát varázsolt a fákra – fűzte hozzá az önmagukért is beszélő, mesebeli a fotóihoz Miklós, aki azt is elárulta, hogy télen a késői napkelte miatt 7 óra körül szokott kimenni a tanösvényre, azonban nyáron bizony már hajnali 4 órakor lesben kell állnia egy-egy jó fotóért. 

Jakabházy Miklós egyébként szívesen fotózza a tanösvény élővilágát is. Egy ilyen kalandját mesélte el legfrissebb Facebook-bejegyzésében. Egy nutriával találkozott, az állat pedig szerencsére, és a legendásan rossz látása miatt, ügyet sem vetett rá. Nem úgy Miklós, aki lencsevégre kapta a gyanútlan jószágot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában