MOL-ból Orlen

2024.01.21. 11:42

Friss fotón a vértesszőlősi benzinkút, a piros-fehérre változó töltőállomások egyike

Sorra festik át piros-fehérre a Mol kutakat Magyarországon. Már megírtuk, mi áll a háttérben. Lencsevégre kaptuk a vértesszőlősi kutat, amely szintén érintett a változásban.

Kemma.hu

Az elmúlt hetekben országszerte több MOL benzinkúton kezdődtek felújítási munkálatok. Többen meglepve tapasztalták, hogy a dolog mögött valójában tulajdonosváltás áll.

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, az 1-es úton lévő egyik töltőállomás is piros-fehérre vált, elhagyva a zöld színt. Orlen lesz belőle.

A változás mögött a MOL és a Grupa Lotos SA-val, valamint a PKN Orlennel kötött megállapodása áll, amely révén a Mol-csoport hálózata több mint 410 LOTOS Paliwa töltőállomással bővült Lengyelországban. Ugyanakkor az akvizíciós megállapodás részeként 64 magyarországi töltőállomást átadtak az Orlen részére.

A hazai kútátadások várhatóan április végén fejeződnek be. A MOL egy listát is közzétett az érintett, vagyis az Orlennek átadott kutakról. Azt írják, hogy a Vértesszőlősön, a Határ úr 1-3. szám alatt található töltőállomást várhatóan április 23-án fogják átadni, helyettesítő kútként a Tatabánya, Győri úton található kutat ajánlják az autósoknak.

MOL benzinkút
Mint látható, a vértesszőlősi kút még várja a felújítást végző munkások csapatát
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában