Váltás

2024.01.19. 11:24

Megszűnik egy MOL-kút az 1-es úton: mondjuk, mikor lesz Orlen belőle

Az ország számos pontján festenek át MOL-benzinkutakat zöldről pirosra a változás előjeleként. Komárom-Esztergom vármegyében egy töltőállomás érintett.

Walczer Patrik

A MOL-kút tipikus zöld színét hamarosan Orlen-piros váltja Vértesszőlősön, Tatabánya határában is

Forrás: Szabad Föld

Fotó: Németh András Péter

A Világgazdaság felidézte, hogy az elmúlt hetekben országszerte több MOL-kúton is felújítások kezdődtek, csakhogy a munkálatokat követően teljesen új arculata lett az épületeknek, hiszen jellemzően piros-fehérre festették át őket. Mint írták, mindennek hátterében az áll, hogy  MOL és a Grupa Lotos SA-val, valamint a PKN Orlennel kötött megállapodás értelmében a MOL-csoport hálózata jelentősen bővült Lengyelországban, 64 hazai benzinkutat pedig átadtak az Orlen részére.

A MOL egy listát is közzétett az érintett, vagyis az Orlennek átadott kutakról. Azt írják, hogy a Vértesszőlősön, a Határ úr 1-3. szám alatt található töltőállomást várhatóan április 23-án fogják átadni, helyettesítő kútként a Tatabánya, Győri úton található kutat ajánlják. Ez egyébként alig pár száz méterre van a másiktól. Érdekesség, a két kút között most is van már egy Orlen, így a megyeszékhelyről kifele menet már csak ilyen kutak várják majd a sofőröket. 

Az érintett úszakasz és az itt található benzinkutak:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!