Fejlesztés

2024.01.30. 19:00

Felújítják a központi ügyelet komáromi épületét

Napelemes rendszert telepítenek, elvégzik az akadálymentesítési munkálatokat is.

Körtvélyfáy Dina

A Széchenyi úti beruházás várhatóan 2025 nyarán fejeződik be Fotó:

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Az egészségügyi alapellátás fejlesztése Komáromban című, TOP Plusz pályázatára 280 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a város önkormányzata. A projekt­nek köszönhetően a Széchenyi úti háziorvosi központi ügyelet felújítása és energetikai korszerűsítése, valamint a háziorvosok, gyermekorvosok és fogorvosok munkáját segítő eszközök beszerzése valósul meg. 

A beruházásnak köszönhetően a központi ügyelet épületénél a falak vizesedését megszüntetik, kicserélik a nyílászárókat, szigetelik az épületet és padlásfödémet, korszerűsítik a fűtési rendszert, felújítják a villamos hálózatot, napelemes rendszert telepítenek, elvégzik az akadálymentesítési munkálatokat is. 

Az épület fenntartási költsége jelenleg igen magas, amit a homlokzati hőszigetelés hiánya, a korszerűtlen nyílászárók és a rossz hatékonyságú fűtési rendszer okoz. 

A projekt célja az egészségügyi alapellátás minőségének javítása Komáromban és térségében. További cél a lakosság egészségi állapotának javítása a különböző praxisok közötti jobb együttműködés kialakításával, valamint a betegségek időben történő kiszűrését szolgáló preventív szűrővizsgálatok alkalmazásához szükséges eszközök beszerzésével. A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló beruházás várhatóan 2025 nyarán fejeződik be. 

A fejlesztést finanszírozó határozatot a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat koordinációja és támogató döntése tette lehetővé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában