Segítségkérések

2024.01.27. 08:00

A mentőhívások idei legjei: a feltört sarok nálad is kivágja majd a biztosítékot

Íme pár elképesztő és egyben felháborító ok, amiért mentőt próbáltak riasztani az emberek.

Kemma.hu

Nem ritka alkalom, hogy egyesek olyan esetekhez próbálnak mentőt riasztani, amely otthon is játszi könnyedséggel kezelhető és orvosolható lenne. Sokan mégis ilyen panaszokkal foglalják a fontos vonalat, pedig más lehet éppen szerette életét próbálná megmenteni. Ilyen eset volt a közelmúltban a tatabányai vasútállomáson zajló drámai életmentés, ahol a 17 éves Juhász Alexandra a mentésirányítással együttműködve élesztett újra egy idős férfit.

Most az Országos Mentőszolgálat megosztott pár olyan megdöbbentő történetet, amelyet ha nem olvasol el, te sem hiszed el. Mint a mentősök a bejegyzésükben írták, az indokolatlan hívások művészei idén sem lazsálnak. A következő sorok egészen megdöbbentőek lesznek. 

A mentősök pár napja utasították el annak a fiatal nőnek a kérését, aki azért kért segítséget, mert az új cipője sarka feltörte a lábát és állítása szerint már nem tudott továbbmenni. De arra is volt példa a az elmúlt hónapban, hogy bedugult fül, vagy éppen fogfájás miatt gondolták riasztani a mentőket és olyan is előfordult, hogy egy felnőtt férfi azért kért segítséget az életmentőktől, mert nem tudta eltávolítani az orrába dugott gumicukrot. Hozzátették, idén már próbáltak mentőt hívni begyulladt körömhöz, szűnni nem akaró viszketéshez vagy éppen háziállathoz is. 

Az ehhez hasonló és más egyéb megtévesztő hívások más ténylegesen beteg ember életét veszélyeztetik. Kiemelték, ha baj van, bárki forduljon bizalommal a mentősökhöz, de tényleg csak akkor, ha baj van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában