Kemma.hu podcast

2023.12.12. 16:43

Több ezer embernek varázsolják szebbé az ünnepet - PODCAST

Hamburgerné Ujvári Irén, a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetének igazgatója volt a vendégünk. Sugár Gabriella az adventi készülődésről, az adományozásokról kérdezte. Az igazgató elmondta: az ünnepi készülődés novemberben, a véradók köszöntésével indult, akik saját magukból adnak másoknak, s ezzel életet is mentenek.

Kemma.hu

Hamburgerné Ujvári Irén, a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetének igazgatója volt a vendégünk.

Forrás: 24 Óra

Fotó: S.G.

Az élelmiszergyűjtést több nagyobb cég is segíti, támogatja, így több ezer csomagot tudnak összeállítani, s juttatják el a rászorulókhoz. Kiemelte: az általuk fenntartott intézményekben élők is rendszeresen kapnak támogatásokat, tartós élelmiszereket ilyenkor. Meleg ételt is osztanak decemberben, az ünnep közeledtével többször. 
Több nagyobb eseményen is részt vesznek, s teszik adományokkal szebbé az ünnepet. Gyerekeknek Mikulás csomagokat és családoknak tartós élelmiszereket osztanak ki. Emellett több alapszervezet indított el cipősdoboz akciót is. Az adományokkal kapcsolatos felajánlásokat a 34/310-318-as számon várják, valamint a vármegyei vöröskereszt közösségi oldalán. A Vöröskereszt szervezetének tagjai és több száz önkéntes dolgozik azon, hogy több családnak szebb, tartalmasabb legyen az ünnep.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában