Visszatekintő

2023.12.25. 14:00

Romantikából és gasztrosikerből is jutott a tatai laktanyának 2023-ban

Lánykérés a tank előtt, harcos nyári tábor és gasztronómiai siker is színesítette a tatai dandár katonáinak életét 2023-ban.

Gyönyörű és romantikus vallomásnak lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak az MH Klapka György 1. Páncélosdandár alakulat napja alkalmából rendezett eseményre tavasszaé: a nyílt napon Hegedűs tizedes, a vitéz Tarczay Ervin 11. Harckocsizászlóalj katonája igazi harckocsizó stílusban, egy Leopard 2 A4HU társaságában tette fel a nagy kérést élete szerelmének. A fiatal pár az örömteli pillanatokat így nem csak a katonatársakkal és a családtagokkal, de a nyílt napra érkezett látogatókkal is megoszthatta.

Harcos tematikájú honvédelmi tábort szervezett fiataloknak az MH. Klapka György 1. Páncélosdandár a nyáron. A tatai tábor utolsó programjai egyikén köteles biztosítás melletti mászásban és ereszkedésben is kipróbálhatták magukat a fiatalok. A fiatalok az élményszerű feladatok során a táborban megismerkednek a lövészkatonák feladataival, tevékenységével, valamint felszerelésével és technikai eszközeivel is.

Michelin-csillagos éttermek között a tatai dandár konyhájának kínálatát is megkóstolhatták az érdeklődők Tatán, a szeptemberben tartott gasztronómiai fesztiválon. A tatai dandár tavaly vett részt először a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) gasztro-fesztiválján. Már akkor is hatalmas sikert értek el. Idén 1500 adag, háromfogásos menüt készítettek a katonák az esemény két napja alatt, amivel a rangos második helyet szerezték meg. Az alakulat gasztro-pontját megtekintette az esemény fővédnöke, Lévai Anikó asszony is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában