Fesztivál

2023.09.13. 18:00

A tatai dandár menüje is felvette a versenyt a legnagyobb éttermek kínálatával

Michelin csillagos éttermek között a tatai dandár konyhájának kínálatát is megkóstolhatták az érdeklődők Tatán, a hétvégén tartott gasztronómiai fesztiválon.

Kemma.hu

A dandár közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a tatai Platán Gourmet étterem, valamint a Magyar Konyha folyóirat főszervezésében rendezték meg 2023. szeptember 09-10-én a SVÉT 13.0, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség elnevezésű gasztro-fesztivált. A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén is kitelepült a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár, hogy a rendezvény látogatóit ismét egy különleges menüsorral lepjék meg. Az alakulat gasztro-pontját megtekintette az esemény fővédnöke, Lévai Anikó asszony is.

A dandár részvételének egyik fő specialitása, hogy a vendégek számára kínált három fogásos meleg ételt szakszerű kiszolgálással, a honvédségnél jelenleg legmodernebbnek számító Mozgó-konyha alkalmazásával, azaz a tábori étkeztetés képességéinek bemutatásával biztosította. Az alakulat étkezdéjének vezetője, Károlyi Balázs törzsőrmester az ősz hangulatának megfelelő ízekkel teli menüsort állított össze, melynek főszereplője idén a mangalica volt.

Előételként Jókai palacsintát fogyaszthattak a látogatók mangalica és kolbász töltelékkel, mustárhabbal. Főételként mangalica gulyást tepertős pogácsával, desszertként szőlő- és szilvahabbal, valamint borzselével ízesített vucerlit. Az alakulat sikere idén sem maradt el, hiszen több mint 1500 menüt szolgált fel az étkezde állománya nem csak a rendezvényre érkezők, hanem a szervezők és a Magyar Konyha magazin munkatársai részére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában